Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 97786 / today visits: 97786

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
25) 18.12.09 20:53:42  -  síra    Nové modelářské soutěže v roce 2010
Přikláním se k názoru aby model byl bez jména . V podstatě to je , ale asi jedno , neboť budeme-li tuto otázku řešit z důvodu objektivity hodnocení tak není pro rozhodčího (posuzujícího) problém si zjistit , který že model je ten co má kladně ohodnotit . To jen tak na okraj . Napadle mě , ale jiná otázka . Když tedy mají být jména na štítku z důvodu toho abych si mohl případně s autorem pokecat , jak poznám , že dané jméno ze štítku patří danému ksichtu z davu ?
24) 18.12.09 10:32:34  -  petr    Nové modelářské soutěže v roce 2010
Pokud je důvodem jména na štítku to abych si s případným autorem mohl popovídat, nebyl nikdy problém zeptat se pořadatelů, ale většinou mě autor vůbec nezajímá, koukám na model a zpracování. Je pravda co napsal P.Vorobok, venku se tohle vůbec neřeší, máš tři špičkové modely a nejsou tam lepší ? Dostaneš tři ceny, tečka, stačí se kouknout na výsledkovky. Jméno je zavádějící faktor a odvádí pozornost od podstaty, tedy modelu. Osobně znám plno lidí co ho na lístek nenapíšou i když je tam kolonka, mnohem zajímavější by bylo psát na lístek co bylo použito ke stavbě,tedy: sety,lepty,zn.barev atd. tak jako to je na některých soutěžích venku
23) 18.12.09 08:15:23  -  Halogen    Nové modelářské soutěže v roce 2010

Petře, koneckonců když někdo vyhlásí soutěž pro nečleny SMČR, proč ne, že? Já bych to nedělal, jinému v tom nebráním.

Označování modelů jmény - má to své pro i proti a oba máme pravdu. Proto jsme u nás v MB komisi rozhodčích zrušili (kromě bodovačky samozřejmě) a hodnotí sami modeláři hlasováním. Jména na štítkách vytištěna jsou a měnit to nechci z důvodu který jsem napsal výše. Speciálky si samozřejmě vyhodnotí ten, kdo speciálku vyhlásil.

PS. Děkuji všem za hlasování na modelfóru.

22) 17.12.09 21:58:26  -  petr    Nové modelářské soutěže v roce 2010
No možná by mohl návštěvník nejdřív trochu svých šest bodů tozpitvat, specielně by mě zajímal bod 5 ,v čem tam vidíš problém ?
anonymně označené modely považuji za lepší variantu, mnohdy jsem vyslechl hovory rozhodčích, ...hele to je Jardy z Práglu, má to dobrý dáme ho tam...
21) 17.12.09 18:00:05  -  Halogen    Nové modelářské soutěže v roce 2010
Ještě jednou jsem si téma v klidu přečetl a v Kubrtově příspěvku vidím naprosto zásadní rozpor: na jedné straně píše o přátelské atmosféře, pohodě a o tom, že kdo stojí na bedně je zcela nedůležité, na druhé straně považuje udělováni cen slabším modelářům za chybné. Ptám se proč? Je-li to o pohodě a setkání, pak by agilnímu špičkovému modeláři určitě nevadilo, kdyby za svůj nejlepší model dostal po zásluze placku za 1. místo a další svá místa přepustil jinému kolegovi byť za horší model než jsou ty jeho ostatní.
Proto sem píšu, neboť mě zajímají názory ostatních. Vytvořil jsem k tomuto účelu anketu na modelfóru - odkaz v hlavičce. Prosím o zahlasování, ať si můžu vytvořit obrázek. Děkuji :-)
20) 17.12.09 13:55:24  -  Halogen    Nové modelářské soutěže v roce 2010
Já jsem při organizaci a programování softwaru pro vyhodnocení vycházel z premisy, že čím více oceněných modelářů, tím více spokojených účastníků - metál vžycky potěší

V soutěži líbí-nelíbí (tak jak ji mám naprogramovanou) lze vytvořit matici modelář+právě jeden jeho model s nejvyšším počtem obdržených hlasů a potom na základě této matice vytvořit výsledkové listiny jednotlivých kategorií, což by zajistilo že v celé soutěži líbí-nelíbí může modelář získat maximálně jedno ocenění. V konečném důsledku by tohle řešení splnilo bod č.6 o kterém psal Návštěvník v prvním příspěvku.
Do téhle diskuse jsem vstoupil proto, že sám jako spoluorganizátor soutěže přemýšlím o obměnách a vylepšeních. Zrovna bod 6 beru docela vážně na rozdíl od ostatních rádobyvtipných nápadů a myslím si že by jeho zavedení do praxe mohlo mít půvab a být povzbuzením pro ostatní lepiče. Rozhodně nechci kohokoliv denunciovat či napadat - k organizaci přistupuji jako programátor, emoce okolo mě příliš nezajímají. I když jak jsem psal výše, metál vždycky potěší (i mě).

Doufám že nejsem považován za "Flammera" nebo dokonce za anonymního diskutéra. Proti Petrovi Vorobokovi nic nemám, nikdy jsem neměl a jeho modely se mi náramně líbí. Ptal jsem se konkrétně jeho, protože evidentně téma čte, může odpovědět a z jeho názoru lze usoudit, jak by se na zavedení pravidla č.6 do praxe tvářili i ostatní modeláři.
19) 17.12.09 13:43:49  -  Kubrt    Nové modelářské soutěže v roce 2010

Co se mi hodně moc líbilo letos na soutěži v rakouským Riedu, bylo to že zmíněná "soutěž" byla braná hlavně jako "setkání modelářů" a na tom kdo a kolik toho vyhrál a jestli vůbec něco vyhrál se tam vůbec moc nehrálo a byla tam cítit hlavně dobrá nálada a radost z koníčka. Nikde tam ani vzdáleně nebyl znát puch závisti a zášti, jako je to tady u většiny tuzmských soutěží a hlavně pak na forech, kde povětšinou anonymní hrdinové zpochybňují pořadí oceněných a tak...

Pro mě je soutěž vždy jenom bodovačka, protože je v rámci možností "objektivně hodnocená" dle zadaných bodovacích pravidel s porovnáním s doloženou dokumentací. Vše ostatní nejsou soutěže, ale výstavy a hlavně pak akce, které považuji, za "setkání modelářů". U takovejch akcí vůbec nejde o ocenění a pořadí, ale hlavně o to, že člověk se potká s kámošema, nakoupí a omrkne práce na vystavnejch modelech....To jestli získá nějaký ocenění, je sice příjemné, ale nepovažuju to za něco, kvůli čemu bych na takovou akci jel. Na ty jezdím právě kvůli tomu setkání se stejně postiženejma kamarádama...

Skuste se nad tím zamyslet, zda se akcí zúčastňujete kvůli získání cen a nebo kvůli tomu setkávání s lidma... V poslední době raději poskytnu modely do různých SIGů, nežli do bodovačky a nebo dám svý éra mimo soutěž, jako třeba teď v prosinci na Convention 2009....

 

Jinak já jsem pro to, aby bylo u modelů vždy umístěné jméno autora, právě kvůli tomu, aby měl člověk představu čí to je a eventuelně s ním mohl pokecat nad nějakou zajímavou prací. To jestli je někdo agilní a dokáže za rok postavit 30 modelů v pořádnej kvalitě není nic, za co by měl bejt kritizovanej. Stejně tak vybrat ocenění tak, aby to nezískal jenom jeden se mi nelíbí, protože ten dotyčnej může mít 5 suprovejch modelů a pak bude propastnej kvalitativní rozdíl a tam maník na druhým a třetím místě s ocenením za výrazně horší modely, než ty "vyřezené" od jednoho borce...

Tolik moje zamyšlení...

P.S. Nechci se zastávat Petra Vorobka, ale spíše jsem si povzdechnul nad flamem tady v tom tématu

18) 17.12.09 13:16:59  -  Petr VOROBOK    Nové modelářské soutěže v roce 2010

Ještě si dovolím malou poznámku ,, JE TO O MODELECH, NEBO O JMÉNU ?,,

 

17) 17.12.09 12:32:56  -  Petr VOROBOK    Nové modelářské soutěže v roce 2010

To jistě ne ale to není přeci jen o mně i když se k tomu hlásím.

Ale jestli je na soutěži X kategorií to pak musíš přistupovat ke všem modelářům stejně (letadla, technika, figury).

Ještě poznámka mám zkušenost z Angliie, Maďarska,Německa, Holandska atd. ale jen tady se řeší jestli 1 nebo2 diplomy. V cizině,alespoň co mám já zkušenost toto opravdu neřeší. není problém v 1 kat získat i několik ocenění.

Hlavně mi teď nepište tak jezdi jen ven!

Slunce v dušis65 

16) 17.12.09 12:05:51  -  Halogen    Nové modelářské soutěže v roce 2010

Petr napsal:

"...navíc modely by měly být neoznačené jménem autora... "

Tak s tímhle názorem nesouhlasím z toho důvodu, že pro návštěvníky nebo účastníky by mohlo být zajímavé s autorem konkrétního modelu pokecat či se na něco zeptat (sám jsem to již několikrát udělal), a pak absence jména ztěžuje nalezení autora modelu.

návštěvník napsal:

" každý účastník může obdržet jenom jednu cenu, any se dostalo na ostatní..."

Tento názor se mi naopak docela líbí. Zatím jsme na naší soutěži v MB zavedli to, že v každé kategorii může stát modelář na "bedně" jenom jednou, napříč kategoriemi je to složité vyhodnotit, v případě mixu bodovaných a líbí-nelíbí kategorií je to nemožné. Zeptám se Petra Voroboka, zda by mu hodně vadilo, kdyby dostal za své skvělé modely jen jednu jakousi "souhrnnou" cenu či nikoliv?

 

1  2  3  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711646533.7578 forum