Special Hobby malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  

Special Hobby velký   Plastic Planet velký

denní zobrazení: 22919 / today visits: 22919

Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
36) 26.01.2011  -  nylon    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
Když už jsem se zapojil do diskuze a prd o tom vím tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo vyrábí ještě školní plachetnice?Většina dosud sloužících je kolem sta let stará tak by mě to docela zajímalo a ještě jestli mají všechny motorový pohon nebo některé ne.
35) 26.01.2011  -  Marder III    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!

- to Badaxe - to co píšeš má hlavu a patu a rozumím tomu. Opravdu nejsem levičák a nemyslím si, že by za tohle měl být Kožený upálený.  Spíš jsem už mírně senilnící enthusiasta- patriot, kterému je líto, že už nemáme námořní plavbu. Dlouhodobě úspěšnou firmu. Ale i po dnešku si myslím, že jí Kožený nutně pohřbít nemusel. I když měl právo si s ní dělat co chce. Sice akcionáři a všichni co mu dali "knížku" to asi vidí jinak. Ale to už je jen jejich problém. 

Teda já to nemyslím zlomyslně... Třeba  já jsem nedal kupounovou knížku -neznámému floutkovi z Harvardu- já dal dokonce obě "poctivému muzikantovi" Kocábovi, který se přeci nesníží k jednání hladového mamonáře.... no a dopadl jsem ještě mnohem hůř, než ti z Harvardu.

34) 26.01.2011  -  jirka dominec    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
v případě Koženého bych spíš věřil na podvod. Ale spíš bych ho viděl a) při nákupu - že koupil plavbu pod cenou, protože měl někde kamarády , b) při prodeji - jestli nebyl 100% vlastník (nevím), tak to prodal nějaké spřátelené firmě a obral minoritní akcionáře.
33) 26.01.2011  -  badaxe    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
Mardere já nehodlám hájit Koženého, jenže háček je už v tom co píšou na těch stránkách (respektive v tom co ty cituješ. Konkrétně to že zásah VLASTNÍKA zničil úsilí managementu. Pokud je někdo vlastníkem pak management je od toho aby konal dle jeho pokynů, takže nikoli že má nějaký "svůj" plán a ten mu ten ošklivý vlastník kazí. No a jedno tam jasně chybí (a na to narazíš skoro všude) za co se koupili ty "nové lodě" ? Myslíš že za staré lodi z padesátých let jsme je dostali výměnou? Reálně to bylo tak (je to standardní postup, takže to není v principu špatně) že se samozřejmě koupili na dluh, je o tom zmínka že je spláceli, ale už není zmínka že tvořili zisk a ono to že akcie vzroste na dvojnásobek za 4 roky, v době kdy inflace frčí nahoru není nic divného, schválně si ve stejných letech srovnej vzrůst cen jiných věcí (třeba pozemků). Ono v době mezi lety 1990 - 2000 vzrostly platy na cca 7 násobek a s nimi i ceny spousty věcí. Navíc vlastní cena akcií nemusí (a obvykle ani není) přesným ukazatelem hospodaření (například když zisk budeš dlouhodobě vkládat do podniku cena akcií většinou moc nestoupá, byť podnik je kvalitnější a naopak když vyplácíš dividendy je o ně zájem a jejich cena stoupá, nezapomeň že to byla doba těsně po kuponovce (možná ještě v ní, pokud byla plavba ve druhé vlně)  kdy se ceny kolébaly naprosto šíleně) cenu do určité míry zvedl právě Kožený, tím že jich nakoupil velký balík (typické stádní chování pak velí "ten chytrý z ameriky nakupuje, jdu do toho taky") Takže tohle bych opravdu bral spíš jako blaf na novináře a čtenáře Blesku. Abys mohl posoudit jak na tom plavba reálně byla musel bys mít zprávy o hospodaření, tedy kolik reálně dělali zisku po odečtení nákladů na lodě, posádky, splátky palivo, agenty (ti zajišťují náklad), pojištění a asi tak sto dalších věcí, včetně toho slavného managementu. Pokud vím v době prodeje se o tomhle objevily zmínky že hospodaření nebylo nijak skvělé, zisk pokud byl generován byl jen minimální (což vlastníka asi vedlo k prodeji) a náklady v poměru k němu značné. Představ si to tak že máš provoz který tě stojí ročně 100 000,- po uzávěrce zjistíš že vydělal 100 100,- takže po odečtení nákladů máš stovku doma, jak dlouho to asi budeš dělat? Je jasné že dnes se asi nějakého rozboru nedočkáš, ale v té době bylo první to co dodnes ječí různí nadšenci levice že "Kožený ukradl" no neukradl, naprosto zákoně získal a asi rok vlastnil "naši" plavbu, protože chtěl rychlý zisk, tak ji prodal, otázkou je spíš proč pokud to bylo tak skvělé to stát dal pryč (mohl si nechat 50,5%), případně proč to stát neprodal sám pokud na tom Kožený vygeneroval zisk. O čem se nemluví že plavba nebyla "Česká" ale "Československá" takže samozřejmě jako další podobné podniky se musela řešit v rámci rozdělení státu, ani o tom že by na ní byl nějaký dluh tohoto typu se (kupodivu) nemluví. Pokud se prodala celá v první vlně je to v pořádku, pokud šla až do druhé muselo se to řešit. Ono toho je mnohem víc a pokud se na to díváš z pohledu financí a zákonů, nikoli pokřiku v Blesku, Nově a podobně bude to hodně odlišný podnik. A uvědom si MY, tedy občané, jsme ŽÁDNOU plavbu od chvíle kdy šla do privatizace NEMĚLI, měli ji její akcionáři a my (tedy občené neakcionáři) jim do jejich majetku nemáme co kecat. Tak to prostě je. Nesmysly bolševického slovníčku o "naší" plavbě patří tak možná do Haló novin, nebo na stranickou schůzi. Kožený je až kdasi vzadu v řadě těch kdo plavu "prodali" první jsou ouředníci kteří rozhodli (třeba správně, nevím) že půjde do privatizace bez kontroly (tedy bez kontrolního balíku) státu. Vyprávění managementu o tom jak to měli skvěle vymyšlené je stejné jako žvanění jakéhosi lajtnanta jak by vyhrál minulou válku, Management nemá dělat nic co vlastník a konkrétně valná hromada neřekne. Takže by si soudruzi managoři měli uvědomit co a pro koho dělají a nežvanit o úsilí managementu a tom jak jim to vlastník zničil, pokud měli úsilí jdoucí proti tomu co vlastník chce, jednali jednoznačně proti zákonu. Manager není žádný pánbůh, jen zaměstnanec a když ti v práci šéf řekne dělej zmetky je sice hezké že ho na to upozorníš, ale máš je dělat a nešpekulovat proč. Pokud s tím máš vnitřní problém, pak máš odejít. A pokud manageři měli své "úsilí" které šlo jinam než snaha vlastníka, je i možné že k prodeji došlo právě kvůli tomu že snaha vlastníka a managementu šly proti sobě. Je zajímavé že byť Kožený byl poměrně propírán (a někdy jistě právem) tohle pokud se pamatuji rychle zavadlo a na rozdíl třeba od harvardských fondů se nevytahuje (krom mluvků). Protože jsem pracoval ve financích a právě v investicích, nějak se na věci nedívám "citově" takže mne tohle o rodiném stříbru, nebo podobné věci nějak nebere. Schválně jak myslíš že se v tom roce 1993 určovala cena akcie? Burza ani volný trh tu nebyl, určení bylo na základě poptávky nás obyčejných "DIKů" takže to žádnou reálnou hodnotu neodráží. Podle toho samozřejmě měly cenu podniky které zkrachovaly do roka (lidi je znali a proto kupovali) a naopak. Prostě reálná cena se dala určit až tak za dva roky (u akcií první vlny) kdy trh už se dokázal srovnat a ukazoval určité (nikoli přesné) ceny. Takže ta čísílka jsou sice hezká, lidi jim jistě budou tleskat, ale to že jsi v roce 1989 koupil Favorita za 86 000,- a v roce 1991 ho střelil za 100 000,- neznamená že za ty dva ročky vzrostla jeho kvalita, ale to že se změnily ceny :-) Rozumím tomu že lidé tomu co čtou v novinách věří, bohužel se dnes a denně přesvědčuji že novináři jednak nemají představu o tématu (takže nasmolí co jim kdokoli nakecá) a hlavně je zajímá jen senzace, nikoli realita (ta se asi neprodává tak snadno) Pokud bys chtěl opravdu přesné informace, mohli by mít na MF výroční zprávy, jestli je budou ochotni zveřejnit nevím, ale možná díky tomu že je to už dost dlouho možná ano. Obávám se že to ale nebude senzace, ale prostě jen to že stát něco někomu prodal a ten s tím nakládal podle svého uvážení.
32) 26.01.2011  -  Marder III    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!

to Badaxe- o tom co se konkrétně dělo s naším námořním loďstvem nevím  vlastně nic, znám jen výsledek a ten byl smutný. Ale rád se dozvím víc konkrétních věcí. Vlezl jsem na stránky naší nám. plavby-   http://www.namorniplavba.cz/

udělaly na mne dobrý dojem a našel jsem tam tohle: 

V tomto polistopadovém období prokázala ČNP schopnost samostatného rentabilního podnikání a přes výkyvy námořního trhu prokázala schopnost rychlé restrukturalizace, realizovala výměnu větší části starých lodí za moderní jednotky z hlediska technického i komerčního uplatnění, což se projevilo v plnění všech závazků z hlediska splácení úvěrů potřebných na nákup lodí i v růstu hodnoty vlastního jmění ( na 1 akcií z 1766 Kč v roce 1993 na 3797 Kč v roce 1997.

Pouze nestandardní zásah vlastníka a neekonomický prodej všech lodí zničil úsilí managementu o splnění celého plánu restrukturalizace, které bylo i při poklesu námořního trhu zcela reálné.

Ještě jednou- já nic netvrdím, já o tom nic nevím- tak že jak to tedy bylo? 

31) 26.01.2011  -  badaxe    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
to nylon, já to rozhodně rudě nevidí :-) to by byla zcela jiná slova. A byť se zmíněným objímačem stromů ve většině věcí nesouhlasím, jeho názor třeba na novináře považuji za zcela oprávněný, včetně slov jakými ho vyjádřil. To že o dané věci něco vím je dáno prostě zájmem, na několika plachetnicích jsem i byl (na obou italských třeba) A pro ty méně znalé, nejstarší lodí "ve službě" je pokud vím HMS Victory :-) byť ta už není ani na vodě a slouží jako památník :-) ale ve stavu RN je. Okolo plachetnic je spousta věcí a překvapení že dodnes plují je dáno neinformovaností, což je normální, já třeba zas nevím nic o kosmickém výzkumu, prostě mne to nezajímá. Ale když o tom prd vím prostě se k tomu nevyjadřuju a nejsem pak za blbce :-)
30) 25.01.2011  -  nylon    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
Jasně máš pravdu když někdo napíše blbost tak je to blbost ale zase nejde o život a člověk by to neměl vidět rudě.Připadá mě takový jednání jednoho polistopadovýho politika kterej dnes objíma na Vysočině stromy a on taky všude vidí blbce.Jinak nic ve zlém a přeji pěkný den.
29) 25.01.2011  -  badaxe    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
milý nylone, pokud někdo blábolí nesmysly (a navíc je okoření politikou) pak ze sebe "dělá vola" může se ti to nelíbit, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše co s tím můžeš dělat. Toho vola ze sebe dělá sám, pokud umíš číst, pak jsem nenapsal že je kdosi vůl, ale že ho ze sebe dělá. A pokud napíše takovou slátaninu jako o Daru Pomorza, pak je to spíš velmi umírněné označení. To vůbec není o tom co ty víš či nevíš o školních plachetnicích, právě pro lidi jako jsi ty, je blábol o cvičení na DP v době kdy dávno byla muzeem tou nejhorší službou, pro ty kdo o tom vědí je to v zásadě jedno, ti si mohou cosi pomyslet o autorovi a jít dál. Ono to přirovnání Graf Spee v Koreji je docela odpovídající, pro toho kdo o lodích nic neví by to bylo stejně zavádějící a schválně si představ když s takovým "moudrem" přijdeš někde v diskuzi, za co pak jsi? To že jde o diskuzi, by myslím nemělo znamenat že bude každý plácat o nesmyslech o kterých nic neví. Ono fakta jsou jedna věc a pocity zcela jiná, může se mi líbit třeba časopis, model nebo cokoli a mám jistě právo na tento názor i když se ostatním nebude líbit, ale fakta, tedy třeba kdy byla loď vyřazena, komu patřila a podobně, to není o pocitu, nebo názoru, tam si pocity a podobné věci mohu akorát nechat pro sebe. Pokud jde o fakta, mají to být pokud možno fakta správná a nikoli bláboly.
28) 25.01.2011  -  :-)    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
tak to nás bude skutečně, HODNĚ mrzet! Škoda že vždy zůstane u této proklamace.
27) 24.01.2011  -  Martin Decarli    Plachetnice ve výzbroji německého námořnictva!
Já timto dekuji všem kdo mi pomohli osvětlit toto pro mne bílé místo, určo si ted nejakou dnes sloužící plachetnici koupím
a
zpětně se omouvám za založení tematu...

Tady se totiž poslední dobou snad jakékoli tema zvrtne v napadání, v nevraživost a začínám zvažovat že se na toto forum vubec nebudu obracet.

Opravdu je to zvlášt poslední dobou hodně silná káva!
s7
1  2  3  4  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra

Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:

Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.

UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.

1781005162.1542 forum