![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 31752 / today visits: 31752 |
Thůde,řidičák nemáš,ten nepotřebuješ.Ale papíry na hlavu by ti měli dát!
No ja jsem řidičák taky dlouho neměl (nepotřeboval), ale vědomost o jízdě vlevo v Anglii a jejich dominiích jsem teda měl dávno před tím.
Ukápla slzička, Thůde?
To nevím, já nemám řidičák.
Asi proto je u nás tolik nehod.
To 105th.Monster - učitě jim to dlouho nevydrží, nebude britská monarchie v budoucnu úspěšně pokračovat pokud budou jezdit vpravo, když SI NENECHALI VNUTIT JÍZDU VLEVO...
Nejezdím já náhodou u nás špatně vpravo?
Co se týče hrdosti. Angličané měli štěstí že nezažili žádný -ismus. Na druhou stranu je také pravda že to je jediný stát kde - paradoxně - padaly korunované hlavy pod katovskou sekerou a to dávno předtím než něco podobného provedli Francouzi... Počítejte se mnou - Anna Boleynová-sťata, Katherine Howardová-sťata, Lady Jane (královna Anglie pouhých devět dní) - sťata. A to v relativně krátké době. Následovaly dvě nejznámější popravy - Marie Stuartovna (de facto taky dědička Anglického trůnu a - královna skotská -sťata a nakonec Karel I. Stuart - sťat... To máme pět poprav pomazaných hlav. Ovšem je pravda že poté co zemřel Cromwell - Lord Protektor si Angličané nakonec řekli že monarchie je to nejlepší a nechali si ji dodnes... Konečně lesk královské koruny je zde nejzářivější, a Její Veličenstvo vládne de facto pořád minimálně čtvrtině světa... I proto je jakákoliv událost v brit. Royal Family sledována mnohem více než v jiných (nejen) evropských monarchiich. Konečně Británie je jediná monarchie která se stále může nazývat velmocí a má svůj odstrašovací jaderný arsenál... Samo ani ten ji neochránil od nepěkných události zejméně vnitřního charakteru (Severní Irsko). Přesto zatím Britové jak vidno tradice milují a mě je sympatické že si třebas nenechali vnutit Euro, anebo jízdu vlevo... I když Británie nepatří již k super velmocem, stále je to velmoc a celkově dosti významný stát... Nu a k tomu se monarcha a monachie hodí více než president, je to jakýsi symbol stability... Před několika lety bylo referendum v Austrálii jestli chtějí Australané republiku anebo setrvat pod britskou korunou a vybrali si raději monarchii nežli republiku... Což dozajista o něčem svědčí...
PS: a po zhlédnutí obřadu mi nikdo nevymluví že svatba na úřadě je totéž co v kostele. Není ! Ona církevní svatba má pořád něco do sebe (i když je člověk jen vlažný křesťan...)...
Upřímně doufám že ve Williamovi a Kate bude britská monarchie v budoucnu úspěšně pokračovat a nenapadne je vyhlásit republiku... Byla by to škoda...
Ano, to je to co se mi na Británii (Anglii) líbí, ale upřímě se bojím aby tato stará dobrá anglie (Ol' good England) neskončil v den kdy zemře Alžběta II.. Vždyť úmrtí královny Viktorie zaznamenalo konec jedné klidné éry a nastala doba plná nepěkných věcí...
Zjistil jsem (náhodou, i když to samo vím, ale člověku to nedocvakne) že ceremoniáři popravdě trochu "pokonili" datum svatby. (anebo má Osud sakra smysl pro humor). V roce 1945 si totiž jistý muž vzal svoji dlouholetou přítelkyni... Jmenovala se Eva Braunová a ženich - Adolf Hitler... Nu a oženit dědice britského trůnu v den kdy se ženil Hitler je docela faux pas. Na druhou stranu je pravda že to byla právě stará dobrá Anglie kdo poprvé nakopal Ádimu prdel, a tak to konečně může být Anglii i novomanželům fuk... Ovšem (tragi)komické to je... V roce je tolik dnů ideálních pro svatbu a oni se trefěj zrovna na ten den kdy se kdysi ženil Áda...
Taky jsem si původně myslel , že mě to nezajímá. Ale dnes jsem pracoval doma takže jsem si to pustil a koukal. Možná pod dojmem nedávno přečteného Sarumu - románu o Anglii který prochází historii od pravěku do současnosti jsem musel přehodnotit svůj názor. Anglie je stará dáma, která si udržuje své tradice a lidi si toho považují. U nás by se všichni zbalili a jeli na chatu a měli něco takového na háku pokud by se jim dalo volno. Myslím si že češi nikdy nebudou mít takovou národní hrdost jako mají angličané či amíci.
fotky z 28.4. zřejmě z nácviku
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|