![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 24849 / today visits: 24849 |
Milý Františku.
Natření tanku, který je památníkem padlých ruských vojáků na růžovo je p.ˇ.vina ....něco jako Vondročerného slepenec Panevropa, vypovídající něco o ranně kapitalistickém marasmu v srdci Evropy ...:-). Já myslím, že Tobě jako svému klubovému druhu nemusím můj pozitivní postoj k pietě 2sv,v. nijak obhajovat .Už jsme spolu nějaký ten šturm absolvovali.
........a jednoho z našich nejlepších generálů jsme popravili ( buď sami nebo z donucení ) proto, že:
* byl to voják který se jim svými postoji a zásluhami do tý bolševický pakárny nehodil.....stejně jako Sochor, Tesařík, Buršík, kluci z RAF...... a nebýt toho, že padl určitě by se jim nehodil i Jaroš....
* byl od r. 1941 atašé a velitelem mise Československé armády v Moskvě a nakoukl Josifovi pod pokličku
* E. Beneše varoval, že SSSR neusiluje o svobodné Československo, ale o diktaturu proletariátu ( viz dipl. depeše)
* v Buzuluku formoval jednotku československé armády z lidí ,kteří byli propuštění ze sovětských lágrů a měl o rozmístění táborů smrti v SSSR velmi podrobné záznamy, minimálně v hlavě!
.... a nikoliv, abychom si dokázali jací jsme správní bolševici....si myslím JA ...zdar na EDU nebo v Blavě :-)
Pjotr
Honza Hora:
Tak nějak jsem to myslel s tím vlezdop.... ( Černý a spol ) a jakohrdinstvím , když už to žádné hrdinství nebylo ( o 20 let dřív by to bylo aspoň hrdinné, i když stejně hloupé - pro Hrocha )
Neuváženě jsem se tady pustil do diskuze, které občas jen s podivem čtu a udělal jsem asi chybu, protože můj příspěvěk pochopil každý jinak:
- Fíkovi: bylo jasné, že kritizuji jeho navážení do Pražáků
- Petr: pochopil, že se chystám kolaborovat s Ruskem
- Hroch: tomu je jasné, že považuji památníky osvoboditelům za vlezdop.... a schvaluji růžovou
Opravdu jsem se nevyjádřil úplně srozumitelně, takže na vysvětlenou:
- nelíbí se mi, že se v Praze ( nebo Lešanech ) natírá tank růžovou barvou a uráží se tak výrobci, tankisté aj., polourážka je to, co mě naštve, ale ještě nezačnu dávat přes hu...
- za vlezdop.... považuji mimo jiné i to, že popravíme vlastního generála, abychom ukázali, jak umíme zatočit s nepřáteli lidu ( kdybychom to sami neudělali, válku by nám kvůli tomu asi Rusové nevyhlásili . . . tolik k tomu donucování ) nebo natírání tanku na růžovo ( aby se vidělo, jak to umíme Rusům natřít ). Jaké to bylo u nás 10 let po válce, za to ti padlí nemůžou - taky měli o životě jiné představy, než se nechat zastřelit 2000km od domova
- Pro Hrocha : není těžké to pochopit ( viz výše ) a jestli ještě chceš diskutovat, dej si práci, najdi si na našich stránkách můj mail a můžeš napsat ( sem už fakt ne . . . . )
Ahoj Hrochu!
Dávám Ti bod!
Mně se růžový tank taky nelíbí. Osobně to přirovnávám k českým "partyzánům" (Revolučním gardám), kteří až do konce války hajlovali a 10.května si natáhli pásku na rukáv, chytli flintu a kopali německé civilisty do zadku, aby ukázali, jací jsou hrdinové.
Takže ten akt pana umělce Černého a velmi drahých poslanců, to je taková typická česká statečnost deset minut po dvanácté.
Nazdar Franto!
Já raději připomínám, že se jedná o pomník statečným ruským vojákům, kteří bojovali a krváceli za naši svobodu!
Oni přece nemohli za to, co si uvařili vysoce postavení soudruzi v Kremlu s našimi bolševíčky!
Takže i v roce 1960;63;65;68;69;71;80 a v jakémkoli jiném roce bude počmárání jejich tanku tou buzerantskou růžovou barvou vždy urážkou!
A odpor k tomuto zločinu není aktem vlezdoprdelismu, nýbrž projevem odporu vůči vandalům a hlupákům, nemajícím k jejich oběti úctu!
To snad není těžké pochopit!? Nebo jo?
Chodili, ale sami - nikdo by je donutit nemohl - kdyby sami nechtěli.
....určitě někteří chodili sami a rádi a ti další tam zase chodili proto, aby sami neskončili na Kolymě nebo v Magadanu
a že by je nikdo nemohl donutit ?
ale Fanóšu...s46
..... To co se tady dělo po roce 1948 byla perfektně přiravená zpravodajská akce řízená z Moskvy, včetně řady čistek a poprav. Doporučuji si pustit za archivu ČT některé dokumenty...třeba o Heliodorovi Píkovi. Ten musel zemřít hlavně kvůli Rusům ..... Naši STB si chodili na ruské velvyslanectví pro instrukce jak dále postupovat ! .....
Chodili, ale sami - nikdo by je donutit nemohl - kdyby sami nechtěli.
Bohužel je v našich krajích zvykem někomu lézt do pr..e, ať to byla CK monarchie, nebo Němci, Rusové, Američani . . .
Kdyby to nějaký "umělec " natřel v roce 1969 nebo třeba 1985 - bral bych ho jako někoho, kdo proti něčemu bojuje a protestuje.
Ale v současnosti ( míním posledních 10-15 let ) už jen jako trapný pokus o zviditelnění . . . a možná polourážku . . . ( viz fík )
Pane Stejskal! Tohle mě mělo jako nas*at?
Kolik Vám je? Odhaduji to tak na 5.třídu základní školy.
Víte vůbec o čem je řeč?
To Hroch šumavský:
"A fanatika se člověk zbaví jedině kulkou mezi oči."
Moje slova!
Tak, a teď už se jen postav před zrcadlo, nohy trochu od sebe, sklidni dech, pečlivě zamiř a plynulým pohybem ukazováku zmáčkni spoušť
4 smíšek: Díky za upřesnění
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|