![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 24767 / today visits: 24767 |
Nubian: Díky moc, tak je opravdu 1/100.
A-wing byl roměrově větší, než jsem podle velikosti kabiny myslel.
A snowspeeder bude těch 1/70. Škoda, že nemá průhlednou kabinu, dal by se po úpravách dát vedle Fine Moldsů.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/249328-rozbila-manzelovi-sberatelskou-kolekci-star-wars-nevahal-a-uskrtil-ji.html?ref=boxE%3C
Tak ten A-wing má celkovou délku 96mm, délka trupu bez motorů je 78mm, rozpětí bez laserových děl je 56mm. Bude takto stačit?
Cena je vysoká protože se tam platí za SW licenci. Podívejte se třeba za kolik se prodává SW LEGO... Ceny jsou vždy o 25% výše proti standardní neSW stavebnici.
Díky. Doufám, že ho v trafice ještě budou mít. Zkusím zjistit rozměry, přepočíst do měřítka a dojít se tam podívat. Ale zkus ten A-Wing prosím změřit přesně, přes ten obal to moc nepůjde.
Původně jich mělo být kolem 40, ale pak to rozšířili. Ta cena je velká, protože je to DeAgostini a ne polský Amercom. Já SW viděl poprvé v trafice v roce 2009 v Itálii. Podle webu se prodávají po celém světě včetně zámoří a ceny jsou všude vysoké.
Kdyby stály stovku, tak je klidně sbírám, ale 40-80 kusů po 250/200 Kč je už dost, těch 10-15 tisíc korun se dá utratit lépe.
Ale těch pár kousků v měřítku kolem 1/72 bych si koupil a A-Wing asi taky, jsou to pěkné stroje a když to nikdo jiný nedělá, tak se nedá nic dělat. B-Wing od AMT je taky proti 1/72 o dost menší, ale když lepší prostě není...
Zdravím, ten A-wing bych mohl změřit zítra (dnes jsem v práci), snowspeeder od DeAgostiniho nemám, jen jsem ho viděl v trafice, ale oproti Revellu se mi zdál být menší, tedy proti Revellově EasyKitu. Nu, mrknu se a napíšu.
Jinak jsem zvědav, jestli tady v ČR vyjde celá řada modelů nebo jen část - mám pár strojů koupených z Anglie a mají čísla kolem 75
. Jen tu cenu drobet přešlehli, když to srovnám s letadly, vrtulníky nebo hasičskými auty, co vycházejí kolem 130 Kč...
Našel jsem tento odkaz: http://actionfleetunlimited.com/other/deagostini.html
Tam píšou, že A-Wing je 1/100 a Snowspeeder 1/70.
Ale kabinka A-Wingu mi připadala větší (jako některá 1/72 letadla). A naopak Snowspeeder zas nepřipadal o tolik menší, než skoro čtvrtkový Revell. Jenže pravý čtvrtkový Fine Molds pro porovnání neznám.
Žel Fine Molds 1/72 Speeder ani A-Wing nedělají, toto by asi byla jediná možnost kromě hyperdrahých resinů.
Škoda, že jsou DeAgostini 2x dražší než vrtulníky a tanky od Amercomu.
Prosím, nesbírá někdo z vás kováky deAgostini STAR WARS, co se prodávají i v trafice?
Potřeboval bych pro zjištění měřítka změřit přesné rozměry nedávno vydaných A-WING a SNOWSPEEDER, čísla 9 a 10.
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|