![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 35238 / today visits: 35238 |
Zkopírováno z tématu Odstíny L39ZA.
Martine, v době kdy se začal prodávat L 39C od KP, jsem získal z Vodochod originální vzorky barev, obdélníčky cca 3x4cm, tedy dost velké, abych podle nich tenkrát namíchal snad totožné odstíny barev. Porovnám-li je s odstíny prodávaných barev AGAMA, tak můj závěr je tento: Šedá 1010 odpovídá barvě C23L (ve vzorníku AGAMA se zdá tmavší, v plechovce odpovídá). Světlá khaki 0225 odpovídá C21L, velmi podobný je odstín HUMBROL H83 Matt Ochre - ten je ale matný. Odstín khaki 0544 (na L 39C) je lehce měkčí (přidat kapku bílé) než AGAMA C22L (5450). Žlutá na konci křídel a vrcholu SOP je 6400, žluť chromová tmavá, nejbližší je AGAMA N20M (ta je ale matná), HUMBROL H188. Tmavá zelená na L 39ZA vznikne smícháním žluté 6400 a černé 1999 v poměru 1:1. Odstíny polyuretanových barev označené číslem začínající "0" (0225, 0544) znamená, že odstín není zcela zaručen. Údajně nebylo tehdy možné u těchto barev odstín přesně zaručit. Po letech provozu i tyto odolné barvy matněly a zesvětlely. Případná oprava, provedená shodným odstínem, je pak tmavší.

Zdravím, stavím l-39C z Žatce s tygřími doplňky č. 0115. Fotku originálního stroje v této zelené kamo s tygřími doplňky se mi nepodařilo nikde sehnat, bo v současné době má už asi jen šedivou kamo. Mám pouze fotku "bratrského" stroje, který má kamufláž s barvami celkem čistě zelenými. U jiných céček jsem si ale všiml, že celá kamo je celkem značně spíše do hněda, naopak ZA a ZO jsou zase čistě zelené. Postupným sbíráním informací jsem dospěl k závěru, že časné verze strojů se zbraněmi a všechna "céčka" byla spíše do hněda, později se používali barvy spíše zelené tak, jak je prodává např. Agama. Když jsem ale viděl fotku stoje č. 0113 (také verze "C"), tak ten má odstíny čistě zelené. Je tedy nějaký klíč, podle kterého se dá orientovat abych věděl, zda mám použít spíše khaki a olivovou, nebo autentické zelené agamy?
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|