![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 28351 / today visits: 28351 |
Díky za info.
to Damir: Při zmínce o ohnutých křídlech Avie B.534 od HpH jsem se hned podíval do vitríny na můj model ,stavěný před cca 3-4 lety a moje křídla drží, neohýbají se. Model má veškeré vzpěry vyztužené zalitými ocelovými dráty. Myslím,že speciálně firma HpH na toto u svých modelů velice dbá . Podvozkové nohy například mají ocelové výztuhy ve všech rovinách , například u L-29 naohýbané i do čepů křídel i kola. Čtvrtkové modely L-200 a L-410 zase mají v celém průběhu křídel přesně usazený a zalitý 1,5 a 2 mm ocelový drát , který zárověň slouží jako čep k upevnění koncových nádrží a křídla do trupu.Zatím jsem se s žádnou výraznou deformací u jejich modelů/ a pár jsem jich postavil/ nesetkal.
Ještě k té Avii , není to prohnutí zkreslené při focení modelu ?
Pro mne jednoznačně jedno z nejhořších vydání, bohužel zvažuju, že odhlásím předplatné.
Hmmm,tak to u stavebnice za pár tisíc potěší...Jak jsou na tom ostatní modely od HPH,ví někdo?Měl bych chuť na nějaké čtvtky.
Bohužel resinová křídla se velice často ohýbají. Nebo snad vždycky. Chce je buďto podepřít, nebo probrousit do nich drát.
Ah so, je to neco na konkretny typ...
Podle tytulu jsem myslil ze se jedna o "vseobecnem" clanku, jak na resinove modele (co je problem, jak se to dela, co se muze stat apod). Jako priklad, podivejte se na ferfektny model model Avia B.534 (1:32, HPH resin), ze peffektne postavil muj kolega ze Zagrebu:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=22161&highlight=
Super krasa, super prace, ale bohuzel resinova kridla se ohnula... Je to problem pro nejaki serozny clanek.
Konkrétně k tomuhle článku, zavádějící už je název, nejde vůbec o to jak na běžné stavebnice, týká se prostě přestavby modelu jednoho konkréztního typu, je to asi jako by někdo napsal jak na plastikové stavebnice a pak popisoval jak z Bf109G dělal Bf109E.
A autor svou poněkud nejistou schopnost výroby (je sám výrobcem upravovaného typu) omlouvá větami typu "těžko můžeme čekat že model bude pasovat jako nové Hasegawy" Po pravdě nevím jak jeho modely, ale modely řady rezinových výrobců sedí velmi dobře a srovnání s onou hasegawou klidně snesou (a ani by z té jeho Zlaté koruny nemusel jet daleko). Podobně obhajuje i na konci své výrobky tím že ani dvě sportovní letadla nejsou stejná.Osobně mu nevěřím, že se liší běžně tak, aby to na modelu 1/72 bylo znát, jde spíš o schopnost výrobce dodržet schodu s realitou. Zbytek článku může být pro některé modeláře v něčem přínosný, byť opakuje známé postupy, ale pro řadu lidí může být dnes možná objevem že vylisovat kabinu jde i doma nebo že rytí se dělá jehlou. Osobně bych autorovi nevyčítal kamufláž, jasně tam píše že ji dělal podle reálu a asi na NZ nejsou tak hákliví na svastiky jako u nás, prostě si vybral co se mu líbilo. 4lánek je ale o něčem jiném, než o stavbě rezinů obecně, je prostě o tom jak kdosi zkonvertoval cosi. To že by výrobce asi neměl psát o svém vlastním modelu je jasné, ale zde bych byl malinko milosrdný, kdo jiný by o tomhle typu psal? A myslím že tam původní stavebnici konkrétně nijak nechválí, jen se poněkud podprahově snaží navodit pocit že prostě to tak u rezinů bývá a že nic lepšího čekat nemůžeme, což je ale nesmysl, řada i výrazně větších a složitějších modelů pasuje velmi dobře, nálitky mají tak že oddělit je je hračka a staví se (alespoň mně, neb to je hodně individuální) stejně jako kvalitní plastikový model.
To JIMAT: Souhlasím s tebou, když navíc o přestavbě reziňáku zasvěceně hovoří sám autor stavebnice. Nevím, ale to mi tam nesedí. Stačilo by, kdyby přestavbu popsal modelář, který si model koupil a potom konvertoval.
Víš Damire,nejdříve jsem na to koukal očima (snad kitaře...),kdy se mi moc nelíbí,jak je popsána jakási přestavba modelu,ale spíše více mne dostal výběr barevného provedení (zde zase z pohledu člověka,který nějaký UL postavil a nějaké ty roky létal),kde označení UL svastikou mi připadá opravdu trochu mimo.Ale,jak jsem řekl,tak je to můj názor a někomu se to třeba může i líbit.
JIMAT, muzes napsat neco navic, proc ti se ne libi clanek? Bohuzel nemem moznost proctat clanek, ale podle titulu mi vypada zajimave. Myslim ze je spravna trasa pro modelarsky casopis mat nejake "teoreticke", "vseobecne", "kriticke" a "analiticke" autorske clanke. Jine veci (reklame nebo "jak jsem pekne postavil model XY") nebudu privitat lide...
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|