![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 38546 / today visits: 38546 |
Naprosto souhlasím-krásný příklad je třeba nýtování-po zmenšení do měřítka je to nerealistické,ale je to hezké...a moc a model to každopádně oživí.Původní dotaz jsem zadával proto,že jsem se v měřítkách karbonových dekálů vůbec neorientoval a nechtěl jsem dospět k tomu,že si objednám dekál sice s krásnou karbonovou strukturou,ale třeba v měřítku 1/20...Proto jsem si také udělal sám pro sebe závěr-na tu dvaatřicetinu picnu dekály SS,tedy plusminus 1/48.
Takovejch věcí co by v měřítku neprošlo a lidi je dělají... Detailisté Tě sice vykostí, ale na modelech, které jsem takto udělané viděl (něco bude i ve stavbách na modelforu), to vypadalo hezky. Přinejhorším to před návštěvama schováš do zadní řady ve vitríně.
A s tým merítkom, hahaha, v origináli je tkanina 60g/m2 alebo 500?
Karbon je uhlík, čierny. Laminát je pevný ale krehký.
Kevlar/aramid je polymér, žltý. Laminát je húževnatý. Robia sa z neho vesty, laná a šnúry.
Podle mne je ta struktura tak jemná, že jako modelářský detail to prostě nebude vidět. Tedy pokud to chceš udělat v měřítku. Schválně si tu fotku co sem dal klinický zloděj zmenši na velikost trysky 1/32 a jsem zvědav co uvidíš. Pokud to chceš několikrát zvětšit potom ano.
Pánové děkuji a ještě se zeptám-promiňte možná stupidní dotaz-jaký je rozdíl mezi kevlarem a karbonem?
The areas just in front of the exhausts are different between Pratts and GEs. I see them painted all sorts of different things from time to time. On a GE, that area is black-ish carbon fiber universally. On a Pratt its metal. The cool bluish staining on it is present, but it’s actually not that prevalent. Usually that area is just dark-ish, dirty metal color, but sometimes it does have the bluish staining in varying amounts. These are some extreme examples. The petals themselves don’t vary in color much. Occasionally, you’ll see them polished up, like on a T-birds jet, and that’s pretty much just the Pratts, though I’ve seen GEs done that way. I’ve heard from engine shop guys that the practice is frowned upon, but I’ve seen it on flagships….I guess if the boss wants shiny exhaust petals, he gets shiny exhaust petals. Remember, on the -229 Pratts, the petals are black carbon fiber, not metal. This applies to Block 42s and 52s only. Check your pics for time frames on the Block 42s, as they are all retrofits. Block 52s left Ft. Worth with -229s.
Jo, fakt zajímavý, jak to lze využít, holt pokrok se zastavit nedá, ale jako modelářský detail to bude moc pěkný, držím ti palce.
Díky za tip ohledně Scale Motorsportu-projedu jejich nabídku.Těch lamel z kevlaru jsem si všiml při projíždění podkladů (dělám Sufu 1/32)-všechny Sufy dodané do Izraele mají lamely z tohoto materiálu (ale dost záleží na úhlu focení,někde struktura materiálu není patrná a na jiné fotografii "bije do očí"-u toho samého éra).U amíků nevím,ale předpokládám,že od vyšších bloků budou také z kevlaru a nebo se mění při repasích....(hovoříme o motoru PW,ne GE,takže bloky 32,42,52..).V měřítku 1/48 bych se tím asi netrápil,ale v 1/32 už je struktura dost patrná a navíc si myslím,že to bude detail,který model Sufy dost oživí.
Teda, ačkoli jsem dříve dělal proudový čtvrtkový éra, tak mě netrklo, že jsou trysky kevlarový- u Falcona. Naposledy jsem dělal polskýho, je to už asi 3 roky a tam jsem to dělal v barvě vypálenýho kovu. Tohle je nějakej novej typ?
Ale asi nemá smysl řešit tvary, bude to nerozpoznatelný, asi je nejblíže to měřítko 1/24. Od toho výrobce co jsi zmiňoval mám kevlary a dával jsem je na Corvettu, ale nechtěly mi moc reagovat na změkčovací vodičky, lepší a jemější byly od Scale Motorsport, ale jak jsem psal- je to na tobě.
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|