Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 205889 / today visits: 205889

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
35) 24.05.2013-13:35  -  Martin Černý    Obecná debata o modelářských soutěžíc

To Mirek - přinejmenším je to trapný. Pokud nestihnu postavit nové modely na novou sezonu tak se se starejma nikam kde už byly v soutěži  neseru. Něco jinýho je, když se objeví nová soutěž,kde dotyčné modely nebyly.

34) 24.05.2013-11:03  -  Zbyněk Škopán    Obecná debata o modelářských soutěžíc

nesouhlasím s tou premisou o sportovcích.... sportovec je modelář, výkon  je model na každé soutěži musí  předvést  nový výkon...


 

33) 24.05.2013-10:56  -  Mirek    Obecná debata o modelářských soutěžíc

Na to opakované soutěžení jednoho modelu mám jiný názor. Pokud je ten model pěkný a špičkový, tak proč by nemohl soutěžit víckrát. Klidně ať po čtvrté vyhraje model, který už vyhrál třikrát, když ještě nikdo zatím nepostaví lepší. To mi přijde jako kdyby sportovec mohl jet na jedno Mistrovství světa, a na další ne, protože už na jednom startoval. Proč ho dávat jako nesoutěžní, když může soutěžit, a zvyšovat tak konkurenci. Má snad někdo mindrák z toho, že už ho několikrát porazil ten samý model???

32) 24.05.2013-08:29  -  Zbyněk Škopán    Obecná debata o modelářských soutěžíc

pořadatelé, sponzoři atd... jistě ale to je interní  věc klubů a  upřímě  mě  to jako účastníka  nezajímá (kdo a jak  na tom dělal) ... mě osobně   zajímá  buď místo: pěkný  výlet..... nebo  soutež a v tom případě  obsazení a konkurence. Někdy chápu  že se  ceny rozdat  musí ale já osobně  si  vážím  si víc když je to ocenění v silné konkurenci než za účast.... (paradoxně  si  ze všech cen a ocenění které jsem kdy kde dostal  za ponorky nejvíc ocenění za bodovačku letadel)


Osobně si myslím že  je obecná obava  udělat  víc kategorii...  je pověra že. 1.uděláme  kategorie a on nikdo nepřijede... 2. u nás tomu nikdo nerozumí


add 1.  když se třeba někde  rozhodnou že udělají speciální  kategorii  na vrtulníky  tak to kaké musí dostatečně  "roztroubit"  s předstihem aby"potrefení" s tím počítali, byli zblblí a těšili se a  připadně zabalili konkrétní modely .... schválně  kolik lidí bylo překvapeno až na místě samém, že je speciální kategorie  nebo SIG a on má doma půl vitríny....


myslím, že tohle zpestřuje  každou akci a lidé dojedou, a to myslím těší každého pořadatele i  vyplatí  se výše uvedená (mnou bagatelizovaná) příprava.


add 2. až na bodovačky  si myslím, že to není problém, pokud je hodnocení  líbí-nelíbí je to vždy  cena  "nám se líbí"  kam se stejně promítnou "krajové, klubové, a osobní" zvyky.... takže se klidně  může stát že model  který jinde  sbírá ocenění si na opačném  konci republky  ani nevšimnou.... totéž  platí že model úspěšný v bodovačkách  třeba nezabere už nikde jinde  v líbí nelíbí....


 


jiný problém je opakované soutěžení  starých modelů... schválně kolikrát  jste některá model  už viděli, a to často i na stejné soutěži....


jistě   vést stovky  km jeden model  je možná hloupost a řada lidí doloží škatuli  staršími modely... ale proč s nimi  musí soutěžit? proč nedat na stůl jen jako nesoutěžní model? je-li  to pěkný model bude jistě obdivován, ale čekat nebo kalkulovat  s tím že "vyhnije" konkurence?  mě příjde  trochu trapné.....

31) 23.05.2013-20:49  -  Standa    Obecná debata o modelářských soutěžíc

Ano je to o pořadatelích a nejvíc o nich. O tom jak moc jsou schopni (a ochotni) do věci investovat čas a práci. Samozřejmě je to i o schopnosti sehnat sponzory, zařídit nějaké podmínky prodejcům, zajistit reklamu, zařídit nějaký program pro dobu kdy se lidi nabažili modelů ale akce stále běží, prostě je toho docela dost. Plánovat si může kdo chce co chce, ale pokud se pořadatel rozhodne že bude mít soutěž třeba na silvestra, je to jeho rozhodnutí a jeho riziko, tak co by si do toho nechal někým kecat. A jestli je o kus dál jiná soutěž? No tak holt ta lepší zůetane a ta horší buď skončí nebo se bude muset konat jindy.

30) 23.05.2013-18:43  -  Mirek    Obecná debata o modelářských soutěžíc

Asi tak nějak, jak to napsal Standa. Doba RVHP a plánování je pryč, a tak je na pořadatelích jak se budou snažit. Dobré soutěže vydrží, špatné půjdou postupně do kopru. A s prodejci je to také pododobně. Pokud pojede na soutěž, kde zaplatí vysoký nájem za plochu, a neprodá skoro nic (třeba proto, že je tam víc prodejců, než návštěvníků), tak tam příště nepojede, to je logické... Myslím, že životaschopnost modelářských soutěží je v dnešní době z 99% o pořadatelích, a ne o tom zda je o 100km dál jiná soutěž. Myslím, že prvotním cílem by mělo být přitáhnout a oslovit  mládež z okolí, jinak nebude za pár let pro koho ty soutěže a výstavy dělat.

29) 23.05.2013-18:08  -  Standa    Obecná debata o modelářských soutěžíc

Myslím že to není tak jednoduché, jak si to malujete. Pořadatel je obvykle něčím limitován, na jedné straně jsou to peníze, ale na druhé jsou to obvykle třeba prostory které jsou často s daným termínem, třeba ta zaniklá Křivonoska byla dána tím že camp zavírá v září a poslední víkend kdy tam už bylo minimum lidí ho šlo bez větších problémů zamluvit. Rozhodně tedy nešlo akci posunout o týden později, to tam bylo zavřeno a jen vyjímečně to šlo o týden dopředu, tam hrozilo že v campu krom nás budou tůristí a sežerou nám prase a budou si stžovat že řveme. Takže třeba tam to bylo dáno jednoznačně. Myslím že i řada jiných soutěží využívá prostory v době kdy o ně není moc zájem a tedy jsou opět limitovány.


Představa nějakého řízení je sice hezká, ale myslím že nereálná. Pokud má někdo tradici na nějaký termín, tak i lidi jsou zvyklý v tom termínu tam jezdit, když se rok vynechá, řada lidí už ten další nepřijede, prostě si soutěž "vyškrtnou" protože na ní loni nebyli. Takže pokud se budou třeba kluby které jsou dost daleko od sebe střídat, tak na tu akci nakonec nebude jezdit víc lidí, já třeba vím že Stod je "někdy v únoru" a obvykle se mi ještě někdo z pořadatelů připomene, ve chvíli kdy to bude rok ve Stodu a další třeba v Rokycanech, tak do Rokycan nejspíš nepojedu (kdoví jak to tam vypadá, bude první co mne napadne) a na Stod další rok si už nevzpomenu, protože loni jsem tam nebyl a jel jsem místo toho třeba někam jinam. Navíc a to osobně považuju za důležité, je tam i "jméno" jestli někde třeba v Jihlavě dělají soutěž už 27 let, tak když se o ni rozdělí s někým dalším a ten tu svou zprasí, padne část toho i na ty spolupořadatele.


To že se pořádají soutěže ve stejném termínu kousek od sebe je asi menší problém. Ostatně pokud se pořádají blízko je hodně individuální pojem. Pro mne je blízko třeba nějakých 50 km, kdyby to bylo jedna 30 a druhá třeba 150 já budu volit to co mne bude bavit (tedy třeba spíš známou soutěž než třeba Kaplici) ale řada lidí kteří jsou prostě jen normální nadšenci co se chtějí s děckem podívat "na modýlky" logicky zvolí tu blíž. Takže takové si asi nekonkurují. Nevím kolik soutěží je tak že se kryjí a jsou blízko sebe, ale nedivím se že pořadatelé krom těch opravdu velkých jako je třeba Brno to prostě neřeší. Ani většinou neví že nějaká další soutěž někde o 100km dál je. Nedělejme si iluzi jak všichni všechno čtou, já třeba o tom jestli je soutěž třeba v Pardubicích nevím a nechybí mi to. Jako asi mnozí vím kdy jsou soutěže kam jezdívám, a prostě vím kdy se zeptat pořadatelů, nebo mi (což je běžnější) sami pošlou že soutěž bude třeba poslední víkend v srpnu. To jestli si někdo uspořádal soutěž o pár kilometrů vedle fakt neřeším.


A lidí reálně ubývá, nevěřit tomu je hloupost. Stačí si probrat kolik lidí které znáte buď přestalo modelařit, nebo už se přestalo vydávat na soutěže, kolik jich umřelo (nedělejme si iluze začíná to být koníček starých dědků :-) ), a proti tomu si dejte kolik jich přišlo nových. Spousta lidí navíc nemá touhu soutěžit, takže přijdou jen okouknout, nakoupit se dá přes internet obvykle líp než na soutěži. Pro mne třeba to jestli na soutěži jsou velké firmy jako je MPM, Bílek a podobně je dost jedno, ti mi nic speciálního (krom třeba slev) nenabídnou. Naopak malí výrobci jsou zajímaví, ne že bych je nesehnal i jinak, ale pokud výrobce neznám, sotva si objednám něco o čem nevím jak je to udělané. Ale je jasné že pro pořadatele jsou velké firmy naopak zajímavější.

28) 23.05.2013-16:16  -  Falcon    Obecná debata o modelářských soutěžíc

Tak jsem to nějak myslel - jedna krajská a max. dvě místní klubové.....Samo mezi sebou putovní,podle domluvy.

27) 23.05.2013-15:55  -  Zbyněk Škopán    Obecná debata o modelářských soutěžíc

no jo  tak to  bylo  je mezi Broumovem a Červeným Kostelcem a prý i Náchodem..... jenže....


Já si dokonce  myslím že by stačila jedna "krajská" jednou za rok a klidně putovní ....


 

26) 23.05.2013-15:21  -  Falcon    Obecná debata o modelářských soutěžíc

Možná je to blbá myšlenka ale nechtělo by to v některých krajích se domluvit na pořádání soutěží třeba jednou za dva roky ? A střídat se ? Jeden rok vy , druhý rok zase my . Neubíralo by to tak účast na ostatních akcích v regionu.Myslím že by tak ideální stav max. 3 akce za rok v jednom kraji.Chápu že tradice je tradice,ale chlapi buďme trochu tolerantní k sami k sobě.......

1  2  3  4  5  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714663544.2364 forum