Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 84626 / today visits: 84626

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
56) 23.08.2014-18:15  -  darthvader    Bandera

2 Čurila


Tak to si rád nechám vysvětlit od odborníka. Copak by se podle tebe na Zemi stalo tak hroznýho, kdyby v Čině padnul režim???

55) 23.08.2014-17:53  -  Čurila Plenkovič    Bandera

Ono to Thude zas až tak v té Číně není jak to tu píšeš.


2 darthvader - Promiň, ale to je kolosální blbost co jsi napsal. Absolutně nemáš tušení co by se na Zemi stalo kdyby to v Číně  "prasklo".

54) 23.08.2014-12:05  -  -El Thud Reloaded-    Bandera

V Číně to asi hned tak nerupne. Samozřejmně, může dojít k té honkongizaci, to nelze vyloučit, ale je nutno vzít v potaz že i když tam jsou ony problémy o kterých píši, tak čínská vláda se postarala o to aby to neruplo. Proto po masakru v Pekingu zavedla reformy, proto je tam kapitalismus ač je to oficiálně komunistická země, proto můžou Číňané volně cestovat a studovat v zahraničí. Čína je totiž další ze států který jako celek nemá demokratickou tradici. Něco jiného je ten Hong-Kong, který byl sto let britský a tak se tam lidé jmenují třeba Jimmy Wu nebo Elizabeth Phi, ale pevninská Čína byla vždycky diktatura. To je právě to samé jako v Rusku, jen s tím rozdílem že Čína je prastará civilizace a její kultura přitahuje... kdyžto v Rusku není zajímavého lautr nic,protože to vlastně žádná civilizace není, pořád je to rozvojový stát, ale s největším atomovým arzenálem.Čínští vůdci pochopili jedno -a konečně - je to někdy vidět i tady - lidi vám s..rou na skutečnou svobodu... Lidi chtějí chléb a hry... chtějí žít v konzumu, chtějí vydělávat a utrácet prachy a prostě si užívat. Ale je jim fuk jestli jim vládne monarcha, president nebo nějaký diktátor - pokud jim umožní právě onen chléb a hry... Plus hodně lidí je pro vládu tvrdé ruky a některé věci berou jako plus spíše než mínus (třeba existenci trestu smrti)... Skutečná téměř neomezená svoboda (protože absolutní svoboda je anarchie) není na jejich seznamu. To je právě to co by bylo bývalo i u nás, kdyby nepřijeli tanky. Podnikání, cestování ale pod patronací KSČ. Komunokapitalismus. Jenže v Číně to je nastavené tak že je tam ten komunokapitalismus dovedený až do ad absurdna a právě místy až do podoby pra-kapitalismu ve kterém je dovoleno vše... tedy paradoxně takového kapitalismu, jehož existence přimněla Karla Marxe k vytvoření komunistické teorie. (Proto mne děsí co jsou schopni někteří pravičáci hlásat a v jakých intencích uvažovat...Oni by prostě tenhle prakapitalismus chtěli zpátky...)současně tam však (v číně) musí fungovat částečně i sociální stát, právě aby se jim lidi nezačali bouřit a vláda musí  regulovat některé excesy, případně je přísně trestat (i popravami odpovědných činitelů a to i z vlastních řad.)


Jediný stát kde by to mělo prasknout je - KLDR. To není komunistická země, jen se to u nás tak chápe, to je skutečná nefalšovaná totalitní diktatura nejhoršího typu. Spolu se Saudskou Arábii. Tyhle dva státy jsou mnohonásobně nesvobodnější než celá Čína i s Ruskem dohromady a nejsou hezkým místem pro život... Celkově je málo státu jenž by byly svobodné a demokratické, většina je jich nesvobodných s nějakou formou autoritářství a potlačující demokracii, paradoxně, ač mnozí na to žehrají my žijeme v současnosti v nejsvobodnější části světa.  O míře svobody u nás si leckde mohou nechat jen zdát !


Sakva, dostal jsem chuť na Čínu :)

53) 23.08.2014-11:21  -  darthvader    Bandera

Jo jo uvidíme. :-) To že to v Číně rupne zevnitř je jediná naděje.

52) 22.08.2014-21:48  -  -El Thud Reloaded-    Bandera

Darthvader: Na to jsou různé názory. Mne soupeření mezi Čínou a USA zajímá, i proto jsem psal na tohle téma bakalářku a skupuju všechny možné knížky... Loni vyšla jedna která říká že Čína nikdy super velmoc nebude,já ji ještě nečetl, nemám ji - ale domnívám se že tomu tak může být. Supervelmocí se nestanete ze dne na den, já se domnívám že je několikero faktorů které činí z velmoci (což je ČLR), supervelmoc (což je skutečně jenom USA). Samozřejmě, může přijít další krize, může to být ještě horší... ale otázka je - jestli je skutečně krize, nebo se jenom říká že je krize. Protože jestliže je krize - jak je možné že miliony lidí si v jeden den koupí telefon za 1000USD/500Euro/1700USD ? (Mám samozřejmě na myslí iPhone a další drahé smartphony). Lidé mají na utrácení za předměty které jsou zbytné. Platí to i o našem koníčku. Zdá se vám že je krize ? Mě ne. Modelů se vyrábí čím dál tím víc, jsou čím dál tím složitější a dražší a přesto si je lidé kupují, stejně jako ty smartphony, herní konzole, potažmo motorky (motorka je příklad vozidla které je zbytné) a nové vozy... Ano, lidé začali šetřit, ano dokonce i v Americe, ano začali uvažovat racionálně (proto krachnul Hummer) - jenže - zase platí to co jsem řekl. Sice není Hummer, ale jestli se nemýlím opět je na špici nejprodávanějších aut v USA Ford F-150 (obrovský americký lehký náklaďák - pick up s ložní plochou velikosti menšího osobáku)... EU jsem tu už komentoval minule... Suma sumárum, pokud si miliony lidí koupí drahý telefon (a asi už často ani ne za "dolar"), tablet nebo žravé auto - tak se o nějaké krizi nedá hovořit. Za velké krize stál chleba 1000 000(mám na mysli hlavně přednacistické Německo), penězi se topilo, lidé neměli práci a celá společnost byla na pokraji kolapsu. To my zatím nejsme.


Já jsme v Číně zatím nebyl - ale domnívám se že tam může dojít k zásadním změnám, protože je tam něco co u nás asi neznáme. Bohatí jsou moc bohatí a chudí moc chudí a ti bohatí opravdu vykořisťují ty chudé (ačkoliv žijí oficiálně v komunistické zemi.). Prý tito bohatí Číňané dělají v poslední době i obří obchody i v Praze... (Prý kabelka za půl mega žádný problém),ale ti chudí už nechtějí dřít na ty bohaté (a chtějí slušnější platy, proto začíná odliv výroby z Číny do levnějších zemí kde ještě lidi nepovstali proti skutečnému vykořisťováni), plus jsou tu územní spory, separatistické tendence (Ujguři), odliv zahraničního kapitálu i díky mocnému kopírování know -how a pirátství. Je však pravdou (a to jsem rovněž zmiňoval) že Číňané na rozdíl do Rusů se snaží vybudovat konkurence schopný lehký průmysl a ne takový který by vyráběl levný brak, ale naopak - konkurence schopné výrobky které ty z Jižní Koreje či USA nebo Japonska roznesou na kopytech (a minimálně v těch smartphonech se jim to začíná dařit.).. Čistě teoreticky předpokládám že časem může dojít k Hongkongkizaci celé pevninské Číny, pokud se totiž udrží bohatší střední třída a začnou se šířit "svobodnější myšlenky".


Tohle v Americe (ani nikde jinde "na západě") není. Neexistují tam metropole a vesnice kde vládne téměř středověk,není tam takový velký sociální rozdíl, neexistuje tam vykořisťování v podobě jako v Číně, natož dětská práce (i když tu by tu rádi zaváděli i někteří pravičáci, její omezení je prý socialismus...)... ona čína je tedy stabilní navenek, ale zvnějšku vůbec být stabilní nemusí... Byť její vzestup před pouhými dvaceti lety nikdo nečekal a to jak letí nahoru je obdivuhodné,ale současně to může být příčina pádu. Uvidíme.


 

51) 22.08.2014-21:26  -  master.x    Bandera

Stando děkuji za konečně něco rozumného k tématu!

50) 22.08.2014-20:55  -  Standa    Bandera

Hezky jste se bobánci od Bandery přesunuli kamsi do prdele. Zničení jeho pomníku je samozřejmě nesmysl a demence. Bandera byl rozhodně nacionalistou a jedním, nikoli jediným, vůdcem nacionalistů, ale na rozdíl od volů blábolících nesmysly z čítanek, nikdy nežil v SSSR a tedy ani proti němu on osobně nebojoval. Žil v Polsku které tehdy mělo část dnešní Ukrajiny (SSSR ji získal paktem s Hitlerem v září 1939) a v době kdy sověti obsazovali Ukrajinu (tu západní) seděl ještě ve vězení kam ho poláci zavřeli za pokus o atentát. Náckové ho pustili takže když se v roce 1941 bývalí "bratři ve zbrani" začli rvát mezi sebou, zkusil s dalším vůdcem nacionalistů Melnykovem  vyhlásit "ukrajinský stát" což jim vydrželo asi 14 dní načež je náckové šoupli do koncentráku a bylo po státě (vyhlášení bylo ve Lvově). Válku Bandera strávil v koncentráku (Sachsenhausen) těžko mu tedy lze přisuzovat nějaké zločiny v této době. Propuštěn byl koncem roku 1944, kdy už sověti Ukrajinu osvobodili (nebo obsadili, podle představ daného soudruha). UPA bandera sice "řídil" ale vzhledem k tomu že se na Ukrajinu po roce 1944 nikdy nevrátil bylo to řízení poněkud nepřímé (z Německa). UPA bojovala proti Sovětům i polákům na území Ukrajiny a snažila se i přejít na západ (to jsou boje s "banderovci" u nás) původně UPA nabídla že pouze projde přes ČSR a že nechce bojovat, což samozřejmě neprošlo u komunistů, takže si průchod jednotlivé roty - sotně zkusily probojovat. Pohled na Banderu je tedy poměrně složitý, rozhodně nebyl s nácky, rozhodně byl proti sovětům a polákům, a v podstatě proti komukoli kdo se snažil obsadit Ukrajinu, česky by se to správně asi nazývalo vlastenec, pejorativně je to nacionalista. Že mu část Ukrajiny fandí je celkem logické, pro ty kteří byli součástí Polska to jistě vlastenec byl. Pro ty východní, kteří byli původně součástí Ruska je to asi méně nadšené, pro cizince je to díky blábolům ve školním dějepisu lump. Nicméně asi se mu krom atentátu v Polsku v roce 1934 nedá moc terorizmu přišít, rozhodně méně než třeba Zápotockému nebo Gottwaldovi u nás. Takže povalit pomník je "hrdinství" tak pro zbabělé sráče.

49) 22.08.2014-19:41  -  darthvader    Bandera

To Thud:


Ono nejde ani tak o současný stav, ale o trendy vývoje a ty jsou jasné a nevypadají, že se v nejbližších desetiletích významně změní.


Čína jde nezadržitelně nahoru, velmi brzy z ní bude nejvýznamnější supervelmoc a USA jdou rychle do p.....e.


Z Evropy zůstane slepenec rozhádaných států, kam si budou zbohatlí Číňani lítat na dovolenou a na nákupy kvalitního zboží se značkou "Not made in PRC" (jestli ještě nějaký takový vůbec bude).


Jedině Indie by snad mohla v budoucnu Číně ještě vážně konkurovat, ale nevím jestli zrovna to je pro západní země nějaká optimistická vyhlídka.

48) 21.08.2014-13:25  -  Hroch šumavský    Bandera

Ctihodný Rone.
Nelze všechno relativizovat.

47) 21.08.2014-12:19  -  Ron...    Bandera

Jirka: Nevím. V nějaké obměněné a aktualizované formě se to mihlo dokonce i na novinkách a dalších. Takže na tom něco být musí. Ne?

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714626117.4959 forum