Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 8819 / today visits: 8819

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
207) 21.08.2016-18:32  -  Karel    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

V. Šulc- nejde o umístění port. Jde o celkový povrch kormidel spitfira. Za marginalitu bych to nepovažoval. Je to dost viditelná věc. Ale dobrá zpráva je, že se pokusíte porty příště zjemnit. Pokud příště bude u spitfira, věnujte i pozornost celkovému vzhledu povrchu.


A moje identita? Ta je v tuto chvíli nepodstatná. Podstatná jsou fakta, určená k zamyšlení. Mimochodem, identita pochvalných nicků vás také nikdy nezajímala. Ponechte tedy pod závojem, který poskytují pravidla tohoto fóra i realisty.

206) 21.08.2016-18:25  -  Vladimír Šulc    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

Karle, a Vy se pod to, co tady píšete, dokážete podepsat svým skutečným jménem? Mohu znát Vaší identitu?


Milan Holzapfel: máte pravdu, žádný z nich jsem nebarvil. Ale jeden nabarvený mám před sebou a dost jsem jich viděl, takže si troufnu stát na tom, že v tom žádný problém není. Abychom se tady zbytečně nehádali, já Vám neberu Váš názor na výšku té porty, považuji to za marginalitu, kterou se na jiných modelech nezabýváte. Pro nás z toho plyne, že se výšku toho detailu do budoucna pokusíme snížit. Důvodem, proč jsem znovu otevřel toto téma, bylo ukázat, podle jakého podkladu jsme ty porty udělali - a to v kontextu s tvrzením, že máme špatně jejich pozici.

205) 21.08.2016-18:24  -  Karel    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

jen pro doplnění- týká se to samozřejmě dotazů a poukazů negativních.


Na dotazy co bude všechno Eduard v příštích dvěstě letech přebalovat (to je teď hodně moderní trend) odpovídá V. Šulc vždy velmi rád a obšírně.

204) 21.08.2016-18:19  -  Karel    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

Václav L.- já mám rád Bernarda. Svijany ani Prazdroj mi nevadí. Protože mi jejich šéf neleze na fórum pivařů a netváří se jako jejich taťka, který to uvařil přesně tak jak se má.


A přesně to V. Šulc dělá. Staví Eduard do nadoblačných výšin a chybu nepřizná, i když je prokazatelná. Fotograficky. A že těch chyb a modelů na několikátý pokus bylo. Předpokládám, že když má V. Šulc takovou velkou potřebu komunikovat s modeláři, počítá i s tím, že dostane i negativní zpětnou vazbu. Tu teď dostává nejen ode mně. Tak to prostě je. Nejsem zarputilý, podávám zpětnou vazbu (a tu bych podal i sládkovi pivovaru). A byl bych méně zarputilý, kdybych nebyl pravidelným terčem Barnum cirkus reklamy. Vadí mi, že je s námi manipulováno a o pravdivosti některých postů V. Šulce by se dalo s úspěchem diskutovat. Vadí mi, když se tady někdo pokusí na něco poukázat, je například "roztrhán" nicky za špatnou češtinu. Ale on tou špatnou češtinou ukázal na chybu modelu a chtěl vysvětlení. To nedostal. Úplně stejně to dopadlo s tou slavnou "recenzí" na modelarovo. Místo konkrétních vyjádření zahájil V. Šulc hon na identifikaci autora. A dnes když čtu hodnocení spitfira jak od modelářů tak v časopisu, fakta která padala v té recenzi už jsou veřejně známá. Postrádám konkrétní odpovědi na konkrétní dotazy a poukazy, nejen ode mne. Ty se v reakcích V. Šulce objevují velmi málo. Proto ta zarputilost.


Vrátím se k pivu- když uvaří V. Šulc dobré pivo, budu ho rád pít. Zatím vaří takové, že ho občas a pod vlivem reklamy ochutnám. A protože není tak dobré jak reklama tvrdí, nikdo mi nemůže upřít právo svůj poznatek zveřejnit.


Nejsem hulvát, nepíšu sprostě a svoje příspěvky zakládám na zjištěních. Nikdy jsem nenapsal, že něco od Eduardu (nebo jiné firmy) stojí za ho*no bez podložení důkazem.

203) 21.08.2016-17:55  -  Václav.L    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

...pane Karle,


pokud vím, tak mnou nikdo nemanipuluje a Eduard už vůbec ne... Chodím na eduardí vlákna zcela dobrovolně a abych citoval kolegu Jeňýka - nestrkám hlavu do jejich pozadí - pouze u nich utrácím své peníze... Stejně tak činím i u Tamiyi, Alpine miniatures, Wave atd. atd... Je to mé svobodné rozhodnutí, stejně tak jako to Vaše, chodit na eduardí témata a vyjadřovat svůj kritický názor... Nic proti Vám nemám... Jen mě trochu mate ta Vaše zarputilost... Pokud to převedu na jiný produkt, tak já jsem třeba milovníkem Prazdroje a nechutnají mi Svijany.... Nemám ale nic proti konzumentům Svijan, ani proti jejich pivovaru... Žiju a nechávám žít... Nedovedu si ale představit, že bych chodil na web svijanského pivovaru (pokud nějaký mají) a obsáhle tam kritizoval do detailu jejich produkty... Nějak v tom nevidím smysl... Plastových Spitfirů i piv, je na našem trhu naštěstí dostatek, obojí jsou to věci zbytné a pouze pro radost, tak nevidím důvod to takhle hrotit... Já si sednu ke Spitfitu od Eduradu (podotýkám, že stavím 1/48), otevřu si Prazdroj a druhý modelář zvolí jinou kombinaci... V čem je problém?... A pokud mi ihned někdo vmete do ksichtu námitku, že přece každý má právo se k čemukoli a kdekoli vyjadřovat, tak samozřejmě má... Jen mi to v dnešní době připadá, jako zrtráta drahoceného času... Tedy, pokud v dané lokalitě nebudu provozovat vlastní pivovar a Svijany mě nebudou tvrdě válcovat...


 

202) 21.08.2016-17:48  -  Roman4    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

Karel, Jeňýk, Milan atd- proboha, nikde jsem tu neviděl, že by vás někdo nutil jakýkoliv model kupovat. Máte na trhu několik modelů, tak vyberte podle svého gusta, stavu mysli, šikovnosti nebo třeba podle toho, jak se vyspíteWink.  Skoro z vás mám pocit, jako by vám p. Šulc stál za zádama a pokud si nekoupíte něco od Eduardů, tak vás nutil udělat 50 dřepů s výskokem.

201) 21.08.2016-17:11  -  Richard    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení
jfb: No naznačit, že kdo nestaví model od Eduardu, není normální, je silně přes čáru. Tomu už se říká fanatismus...
200) 21.08.2016-16:58  -  Karel    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

jfb- my dva si netykáme. Kde konkrétně došlo k překroucení? Konkrétně. Žádné prázdné plky. Přímý poukaz prosím.


Václav L.- o žádnou nápravu věci mi nejde. Jde mi o to ukázat na manipulaci V. Šulce s námi všemi včetně vás. Momentálně nám tvrdí, že na fotkách vidíme něco jiného, než tam je. Já to chápu, sestoupit s nebes a říct že to a to se nám nepovedlo, to není snadné. Vysvětluju vám to jako zanícenému na Eduardu závislému modeláři. Já skutečně na firmách závislý nejsem.

199) 21.08.2016-16:52  -  Milan Holzapfel    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

No je vidět, pane Šulci, že jste ten model, včetně barev a patiny, nestavěl.


Jako možné řešení znázornění port (pokud by je tam někdo chtěl) by snad šly použít pásky obtisku přes linku šití.  To pak přestříknout barvou. Jenže to v tomto přípdě jde těžko neb tam není ta linka, ale "plechová pásovina".


 

198) 21.08.2016-16:43  -  jfb    Spitfire Mk.IXc late, Eduard 1:72 fit test - dokončení

Jenu, tak ten model ignoruj a stav Muzikanta, normální lidi budou stavět Eduarda.


Karel - hezky překrucuješ, to co někdo řekne, či napíše.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1713498217.1026 forum