| denní zobrazení: 12893 / today visits: 12893 |
84) 19.08.2004 -
Jan Fukala Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
Migareiva:
Zdravím,
musím uznat, že jde o první skutečně kvalitní příspěvek z Vaší strany, ze kterého vyčítám, že dané problematice pravděpodobně rozumíte,a nebudete zase až takovým laikem, jako se mi zdálo na úvod naší diskuse. Omlouvám se za silná slova v toto příspěvku, neberte si to osobně.
Abych se přiznal, rozhodně nejsem odborník na zbraně, a to, co jsem psal bylo z mé hlavy a bez literatury. K LK: Této zbrani ještě naštěstí rozumím/:-)/.Předně jsem se domníval, že v souvislosti s LK debatujeme o TO, ale budiž. Pochopitelně vím, že šlo v LO o zbraň hlavní, v TO byl LK hlavní zbraní pouze v případě jednoho objektu na počátku úseku StM.
Pokud laikovi vysvětlujete podstatu opevnění, je podle mě důležité například specielně u LO zmínit všechny typy.
O houfnici máme každý jiné představy, řekl bych, že částečně máme pravdu oba.
Poprosil bych Vás, abychom pro další polemiku použili e-mail, neboť dle mého názoru zbytečně zahlcujeme diskusi. ( csl.opevneni@seznam.cz -věřím, že bude diskuse s Vámi zajímavá a na úrovni.)
Venry: Zkuste prosím e-mail jan.fukala@seznam.cz Díky.
J.F.
Betonu zdar!
83) 19.08.2004 -
Jan Fukala Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
Tanhira: (8.8.04) Mýlíte se, dalo se improvizovat. Navíc 36a,b byly již v pokročilé fázi výstavby. (pokud se z hlavy nepletu, což je možné, tak na jeden z objektů byl osazen i zvon.(36a)
82) 14.08.2004 -
Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
s29
81) 12.08.2004 -
Shindy Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
to J. Hitka: k těm 7 lidem v řopíku (vz.37), taky mě to vždycky udivovalo a to nejsem žádný obr. Pak jsem se dočetl, že řopík nesloužil na rozdíl od srubů a tvrzí k dlouhodobé obraně, při které by posádka byla neustále zavřená uvnitř, ale že se do něj stahovala pouze v případě bezprostředního ohrožení a blízkého dotyku s nepřítelem. Jinak posádka "bydlela" venku (zemljanky nebo jiné úkryty a i boj na větší vzdálenost měl být zajahován z okopů, které linii LO spojovaly. Počítalo se s tím, že LO bude možné v noci zásobovat (právě spojovacími zákopy). Jinak řopík vyložený prkny vypadá přeci jenom útulněji než betonový interier, jak ho známe dneska. Ale nic pro klaustrofobiky.
80) 11.08.2004 -
Venry Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
To:Torkemado?
Tak teď jste mne dostal
To abych si to šel hodit že jó
Mohu se zeptat kde já Vás najdu ? Asi v Cibulkových seznamech konfidentů že jó
Ale nebojte i pro Vás napíšu nějakou povídku ale né dneska jdu do osvěžovny to se musí zapít

.
Venry
79) 11.08.2004 -
Torkemádo Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
Venry
Jak tady čtu ty vaše příspěvky a povídky tak nevím bravurní němčina luftwaffe staré názvy Jägerndorf Troppau Gross Herlitz příbuzný A.Dehner Adolf ?

.Od kdy skopčáci stavěli česká opevnění

.Nemáte spíš po tom příbuzném schovanou na památku německou uniformu

.Stýská se vám asi po starých časech že jo

.
Co kdybyste nám tady napsal i nějakou povídku o vašich předcích
78) 11.08.2004 -
Venry Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
To:mirageiva
Zdravím mám pro Vás ty fotky pošlete mi prosím Váš E-mail ať Vám to mohu poslat,tedy pokut chcete.
Myslíte dala by se sehnat dokumentace na ten srub Op-S-38?
Více informací vč.výkres.dokumentace na ten srub Šibenice ?
Předem moc děkuji a jsem s pozdravem
Venry
77) 10.08.2004 -
mirageiva Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
To Jan Fukala:Máte pravdu v tom,že ŘOP znamená -ředitelství opevňovacích prací-to jsem napsal nesprávně,jinak k tomu dalšímu:LK vz.26 jsem s houfnicí nesrovnával,jsou to dvě nesrovnatelné zbraně.Ten LK vz.26 také nebyl jenom pomocná zbraň.V případě LO dokonce zbraň hlavní a protože se rád chytáte za slovíčka,tak musím doplnit,že také se u LO používal těžký kulomet,plánovaná byla kulometná pistole pro střelbu z hlavích střílen na vzdálenost okolo 300m,dále PT puška.Samozřejmě,že od LO vz.37 existuje více typů,ale nechtěl jsem to zbytečně rozvádět.Asi typ A-180 je nejčastější.Postavených typů C je minimum.Dál to nemíním rozepisovat.Co se týká účinků při použití houfnic při střelbě na tanky na větší vzdálenost(od 1km dál),tak to si rozhodně fandíte.To by byla moc velká náhoda,a balistická dráha letu by musela být vypočítaná super přesně,pak by ani dělostřelecký pozorovatel neměl žádnou práci!Víte vůbec proč se používá název houfnice a jak vznikl?V tzv.tvrzích zase těch houfnic tolik nebylo,aby mohly vést účinnou přehradnou palbu,jakou známe z pozdější doby.Spíše by se jednalo o nenadálé dělostřelecké přepady na místech,kam byly tyto houfnice přesně zastříleny,nebo o střelbu tzv. rušivou.Také úhel palebných vějířů (u dělostřeleckých srubů)byl poměrně úzký (odměr 45 stupňů)a u později budovaných tvrzí měl být větší (asi 60 st.)Samozřejmě otočná věž,měla odměr 360 stupňů.Pokud jde o ten blud,že něco mělo být postaveno dříve a nebylo, vycházel jsem ze skutečné reality.Těžké objeky se zpravidla staví blíže k nepříteli,protože to chytnou "z první ruky" a LO mají funkci mj.záchytnou,toho co pronikne přes TO.Ony plány a projekty toho snesou,ale skutečnost je trochu jiná.Takže u V.Heraltic bylo nejdříve postaveno LO a potom přistavováno TO, taková je skutečnost,jestli nevěříte,tak se tam jeďte podívat./i když vy tvrdíte,že TO bylo pojato jako prioritní,(podle projektu)/.
76) 10.08.2004 -
Sagitarius Kamufláž řopíku - originální barevné foto.
To: Venry
Jak hodne tech fotek je? Mohl bych poprosit take o zaslani?