Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 12370 / today visits: 12370

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
149) 23.12.2012-15:25  -  McGordon    Vojna

Zdeňku s vaším názorem na Veškrnu bych souhlasil, dost jinak bych to už viděl (tak na 50% s tím dalším Václavem), ale schválně si všimněte kdo vlastně "koupil ty Pandury, kdo řešil Gripeny, byli to ti vámi tak nenávidění pravičáci? ale kdepak milý soudruhu, byli to soudruzi z ČSSD, na první se podepsal pokud vím nějaký Špidla a snad i křišťálově čistý výpravčí, na druhém velký bojovník se šibaly, nějaký Paroubek, přezdívané to prase bradavičnaté. A padáky pokud vím nebyly o tom že se neotevřely, ale o tom že křídlo s jejich vlastnostmi není vhodné pro začátečníky, tedy nikoli padák, ale ten kdo pošle záklaďáka s dvěma seskoky na tenhle padák je špatný. A kdo prosadil naše "slavné Alca"? no soudruzi z pravdy a lásky s humanitárním bombarďákem chmchm v čele, armáda o ně nestála a předem hlásila že jich užije maximálně 30, vývoj si ale prosadili naši milí poslanci že se tím udrží pracovní místa. Moc se jich neudrželo a na krku máme hromadu šrotu. A CASA kdože to byl kdo to podepisoval? No černoprdelatá ministryně (oni černoprdelníci jsou na ministerstvu často, na to jak je jich jen pár a voliči je moc nemusí), takže taky žádná pravice (a to ani kdybychom za pravici brali ODS). Pokud vím tak portugalci nemají stejné vybavení, ale cena pro nás je a byla přemrštěná, ale co chcete od levičáckého póvlu s kolotočářem a pinglem Paroubkem v čele.

148) 23.12.2012-14:20  -  Zdeněk    Vojna

Pro McGordona: Syfilitika Klému jsem samozřejmě nemohl pamatovat, a ani slyšet v Českých Budějovicích. To je přece nesmysl. Zato jsem poznal a slyšel opilce a pravdoláskaře Václava, který se prokouřil k rakovině plic, za kterou on však nemohl, nýbrž komunisté. Tak vypadala ta jeho pravda. A lásku nám ukázal, když se přes rozhlas hádal se svojí švagrovou, a nevybíral si moc pěkná slova. Též jsem poznal a slyšel dalšího Václava, velikého ekonoma a neznalce špinavých peněz. Svoji ekonomickou genialitu nám ukázal v Davosu na ekonomickém fóru, kde se pohádal se všemi, neboť nikdo nechtěl souhlasit s jeho jedině správnými názory, které nás pak následně přivedly do stále se nekončícího úpadku. A ještě lepší ukázku o neznalosti špinavých /nejen/ peněz předvedl, když v televizním přenosu ukradl pero, a ty záběry následně proběhly celým světem. Bezva co? Udělat to jiný člověk, tak pro ostudu nevyleze z domu, natož z Hradu.


A ještě ke zlodějině na vojně. Kradlo se tam vždy za každého režimu. I v amerických filmech to ukazují v jejich armádě. Ale to, co se děje v dnešní armádě dnes, předčí vše v minulosti. Jako třeba nákup padáků, které se po seskoku neotevřely a zabíjely lidi. Či nakoupení 72 nepotřebných Alek L-159, z nich létá pouze 30%, a nikdo neví co se zbytkem? Hlavně když byly drahé. A co CASY, jenž měly nahradit zastaralé Antonovy, dodnes však nesplnily vojskové zkoušky, proto se uvažuje o znovuzprovoznění starých Antonovů. I CASY byly předražené, píše se o 650 milionech Kč. A ještě zbývají Pandury, každý z nich nás vyjde na neuvěřitelných 111 milionů Kč. Přitom Portugalci je koupili, se stejným vybavením, zhruba za polovinu. Při nedávném cvičení v Doupově jednomu Panduru praskl podvozek, a výrobce to svedl na špatnou jízdu řidiče. Asi nebyly dělány pro Doupov, ale pro přehlídky pouze! No co bychom přece chtěli za 111 milonů Kč?

147) 23.12.2012-12:40  -  corona    Vojna

Zdenek píše: "..To v ČSLA byla poviný klid na spánek 8 hodin, a nikdo jej nesměl porušit, pouze ve vyjímečných případech / cvičení, poplach atd/...".  To je ovšem nesmysl. Tam, kde "starý" měli neomezenou moc na jejich "mladými", byl nějaký canc papíru k ničemu. Celou noc jsme fungovali, opravy zničenýho baráku, bufety, úsluhy a ráno jel řidič ven aniž by cokoli zkoušel.


Ovšem zažil jsem např.  dva světy na jedný chodbě, kde půlka baráku od vchodu vlevo patřila radiobrigádě PVOS a pravá strana 19. msd. Vlevo platily hodnosti a funkce, vpravo čísla. Nikdy nezapomenu na Silvestr 1988/89, kde vpravo uprostřed chodby rostla hora střepů z rozbíjených lahví a zleva na to zcela konsternován koukal pplk.(jméno...?) ze štábu brigády a nehnul prstem....

146) 23.12.2012-08:24  -  Jirka Látal    Vojna

Občas nás vyhnali "hledat špióny", to když měl nějaký kontráš podezření, že se po okolí  moc často pohybuje auto se západoněmeckou SPZ nebo ti "nahoře" potřebovali vyvolat pocit, jak nás neustále sledují zlí imperialisté a mohli by náhodou zjistit, kde jsou kasárna.  V Tatrách zase až takový problém potkat zápaďácké auto nebyl ani před převratem.
...a pak jsem se dověděl historku, že prý nějaký německý turista vyblejskl  lampasáka v uniformě, jak něco krade přes plot a jeho fotku i s kontrabandem  otiskl nějaký "štvavý západní  zeitung", tak jestli toto náhodou nebyl ten hlavní důvod pátrání po agentech v blízkosti kasína

145) 23.12.2012-03:26  -  McGordon    Vojna

Milý Zdeňku, sice vaše vyprávěnky co bylo za 1. republiky beru jako blábol, protože to co vám někdo vykládal na schůzce pionýra nebo schůzi SČSP, bych jako relevantní info nebral, ale mohu vás ujistit, že to jak kradli lampasáci, tedy soudruzi důstojníci na útvarech by asi ani ti vaši buržoazní lampasáci šikanující vojáky nezvládli. Už jen proto že by na to neměli služební auta. To že třeba lampasák si postavil barák za to že vojáci mu "dobrovolně" makali a jídlo pro ně "zorganizoval" přes kamaráda co byl prápora ve skladu. Nebo že prodali co se dalo a to že samozřejmě ukradli i to co bylo nějakého vojcla (a pak to v putyce prolili za pád piv), vojcl to pak holt ukradl mladému a ten zas později svému mladému... Holt soudruzi důstojníci byli "lidé zvláštního ražení". To jak jinak tupé hovado, pardon soudruh důstojník šmelil s benzínem, centrála měla natočených hodin že by byla dávno rozpadlá, přitom se otočila tak 2x ročně při přechodech, ale to bylo jistě správné, vždyť to byli Zdenku přeci soudruzi. A vy jistě víte jak ti lumpové kapitalističtí za 1. republiky podkovy kradli a vojáky o hladu nechali :-) Vaše zkazky starého soudruha jsou o ničem, vy jste to nezažil a víte o tom houby, navíc to obávám se nikoho nezajímá, jak se měl třeba syfilitik Kléma když sloužil v Budějovicích u kanonýrů a vojáky k lepším zítřkům obracel :-)

144) 22.12.2012-22:52  -  Zdeněk    Vojna

Ale znal jsem je.

143) 22.12.2012-22:42  -  Bocán    Vojna

U nás to bolo s tým "topením" akosi naopak, keď skončilo vykurovacie obdobie, tak sa všetky "kamna" museli uložiť vyčistené do skladu roty. Ale keďže bola mazákom ešte po nociach zima, museli sme večer kamna zo skladu vybrať (kľúče mal výkoňák - čatár ZVS) dať na cimry s mazákmi, zakúriť v nich, ráno do siedmej, kým prišiel veľ. roty vyčistiť, odniesť do skladu a zamknúť. Samozrejme nočné "prepady" CH-čka (bolo dohodnuté s kuchármi, že jedno okno nebude zavreté), a opekanie hranoliek po tme, keď vám medzi nohami behali potkany... Potom samozrejme pekáče vyčistiť, aby ráno starší kuchári nič nepoznali. Pritom obdeň služby, smena v kuchyni a podobne. Spal som v priemere tak 3-4 hodiny. Samozrejme, že keď som raz tak išiel po vystriedaní zo služby v autoparku cez les (autopark bol na samom okraji letiska a skracovali sme si cestu cez les) tak som si tak na chvíľku ľahol do trávy, trochu si užiť vlažnej jari... a prebral som sa po troch hodinách. Po návrate na rotu ma už starí hľadali a potom som za to "zašívanie" fungoval až do neskorej noci (či skorého rána?). Ale neubudlo zo mňa a spomínam na vojnu rád. Naučil som sa samostatnosti, vyliečil sa z komplexov (čo je paradox) a hlavne rozoznávať ľudí, čo sa mi až doteraz náramne zišlo v živote. Lebo tam človek stretol všetky možné "psychologické" prípady - vzorka bola široká. Z tohoto som svojim mladým nič nevrátil, max. tak chodenie po jedlo do CH-čka, či príprava jednoduchých pokrmov (vždy pred mojimi očami) a samozrejme vyžadovanie rajónov.


Pre upresnenie - slúžil som u praporu letištného zabezpečenia, čiže prakticky u letectva.

142) 22.12.2012-22:37  -  Ekonom    Vojna

To Zdeněk: Důstojníky z mého útvaru jsi také neznal, ale víš v jaké jsou dnes straně. Jsi štastný člověk, já to nevím. Vím pouze, v jaké byli tehdy. Závidím lidem, kterým je vše jasné. Jejich život je takový jednodušší, přímočařejší, bez omylů a hoří pro věc.

141) 22.12.2012-22:09  -  TOM    Vojna

Harleje. Hektolitr.

140) 22.12.2012-21:12  -  Zdeněk    Vojna

Ekonomovi: před válkou jsem nežil, proto nevím proč kradli důstojníci za 1.republiky. Ostatně vrazi Mašínové též bojovali za svobodu, když zavraždili pokladníka s výplatou pro podnik. A za ty peníze si koupili motorku.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714690597.5126 forum