Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 243685 / today visits: 243685

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
151) 16.06.2012-21:03  -  Franta FJB    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Jirko, bezohledný blbce najdeš všude, i venku. U Salise letos byli někteří schopni i u klandru lezt na schůdky a štafle, a kdo tam byl ví, že u plotu kolem VPD to vůbec není potřeba. Horší je, že když získáš místo ve druhé řadě u plotu za sedícím divákem a myslíš jaký máš fajn místo, tek ten "sedák" si stoupne a je to dvoumetrový Holanďan!Takže k nám zvenku lezou i ty "negativa". Ale zablokovaných míst je tam opravdu malé procento, mně se povedlo 16 GB filmu jak ve vzduchu, tak pojezdovky. A bez stresových akcí. To jen tak pro spestření.s48s46

150) 16.06.2012-20:22  -  jura    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Jen chci přidat poznámku:
Dnes jsem byl na Leteckém dni v Mladé Boleslavi. Myslím, že byl v mnoha ohledech divácky daleko přívětivější než AP. Nicméně na AP jsem stejně nezanevřel a i když mám připomínky, stejně za rok zase přijedu.

149) 15.06.2012-16:50  -  Jirka Látal    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Soráč za překlepy , chtěl jsem napsat... do druhé, třetí řady...

148) 15.06.2012-16:47  -  Jirka Látal    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Ještě přidám odkaz na situační plán na loňský Airpower 2011. Všimněte si, jak malé procento z celkové délky místa pro diváky kolem dráhy zabírá VIP zóna, je rozdělená na  zlatou a stříbrnou...


Na leteckém snímku z AP je krásně vidět, když se nebudou brát v potaz neoficiální divácké prostory mezi technikou na západní straně, jak  velký úhlel  pohledu zabírá  VIP prostor směrem jihovýchodním , o kolik je vysunut  blíž k dráze , než ohrazení dovoluje přiblížení divákům. Z prostoru mezi technikou  nebylo možné fotit starty ani  z první řady (stál jsem tam  přímo u plotu a tak vím, co tvrdím), zakrýval ho  kemp s účastníky pozemních ukázek a fotit letovky směrem jihozápadním až západním v odpoledních hodinách znamená fotit  proti slunci.


Můj názor je, že by se měl VIP prostor rozdělit na  chráněnou tribunu pro ty, kteří se opravdu chtějí dívat, danou na úroveň oplocení, tak aby vyvolení měli krásný výhled, ale přitom co nejmíň zavazeli plebsu a pro ty, co  se tam jedou předvést, napít a připomenout (rozuměj zalobovat) primátorovi a hejtmanovi a akce jako taková je vlastně ani nezajímá, udělat stan někde mezi ÚLy, ať nepřekáží a nedráždí


Toto není v žádném případě mířeno na Milana, ten to může ovlivnit stejně jako já kurz eura. To že někdo si vezme Pampers, ruksak jídla, vybujuje  ideální místo na focení a odtud se nehne, neznamená že to tak mají dělat všichni.  Jasně, že když odejdu, tak se těžko vrátím na stejnou pozici a pak se musím smířit s tím, že budu fotit jen letovky a to pouze za předpokladu, že nebudou dělat nízké průlety, ale když se mi podaří dostat se do první, druhé či třetí strany, tak chci mít mezerou mezi hlavami těch přede mnou vyfocený i start či přistání a budu-li mít trochu víc štěstí, tak i něco z pozemních ukázek, ale nejsem zvědavý na  to, aby mi třicet procent ideálního úhlu zabíral stan s několika  potentáty, které akorát  zvuk motorů letadel či střelby pěchoty ruší  ve "společenské konverzaci"

147) 15.06.2012-16:36  -  Damir    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Jirka, já naprosto souhlasím - my "obyčejní diváci" plně pochopime organizátorům a VIP a Milána a další pozemné bojovniky - Jsou nám jasné jejicho důvody. A je jasné, že oni byli fajn. Viděli program, hrali se valke,  a fotili to co chtěli.
Problem neni v tom že bych jim nerozumíli. Problém je, že oni nechápou nás, a každý rok mají méně pochopení pro nás.
V letošním roce jsou nam nechali velmi malý prostor pro zobrazení. A málem nam zrušili parkoviště. Co bude v roku 2013.? Jen 100 m plota pro nas 10 tisic a parkoviste v Hermanuvom mestecu? Nebo prosba ze vubec ne prijedeme?

146) 15.06.2012-16:11  -  Jirka Látal    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Abych tedy jen nemasíroval. U stojánek jsem letos zaregistroval, aspoň v době kdy jsem si je fotil, že těch exotů s mobilama a batůžky za páskou tam bylo minimum, oproti třeba předloňsku jen zlomek. Třeba u Gripenů přímo udělali to, že se mohli zájemci dovnitř podívat a nechat se i vyfotit a tak těch lezců za pásku bylo možná i díky tomu míň. Profíci a akreditovaní fotogafové za páskou  se chovají jako profesionálové, vybere si místo, počká až  případný pořadatel nebo někdo kdo by na fotky rušil odejde, udělá si předem promyšlený záběr a odejde, nezevluje okolo jako fotiči hadiček do mobilu. Herec v uniformě RAF u Spita mi nevadí, jaksi to k tomu patří a i v Duxfordu postávají  v dobových uniformách u letadel  komparsisti.


Co mi vadí je, že jen velmi pomalu se tady zabydlují zvyky běžné na  podobných akcích v zahraničí a to, že když vidím někoho čekat na slušný záběr, tak ho obejdu nebo počkám a pokud mu fotku nedopatřením zkazím, tak se omluvím. O skokanech v první lajně ani nemluvím. Dokud jsem fotil na bytelnou Prakticu, tak jsem je mohl "vychovávat", dva či tři "nechtěné" údery dvou/tří  kilovou sestavou  do hlavy spolu se zaklnutím o hovadu, díky kterému je fotka v haj.lu, a vydržel pak sedět až do konce leteckého dne , aby neriskoval otřes mozku. Letos mne dorazila rodinka ve značkových hadrech, která vyloženě dávala okolí najevo, že je  "IN", kdy otec rodiny stojící v první řadě o zábran mával nad hlavou prkýnkem  na krájení zeleniny, které sice má display  docela velký, ale objetiv o průměru  průměrné webkamery a čip ještě menší, širokoúhlý záběr a jen digitální "zoom", který akorát z jedné červené tečky dokáže udělat tečky tři a do toho mu sekundoval asi sedmi/osmiletý syn s mobilem  a "fotili" letovky, čímž dělali radost všem stojícím za nimi.


V roce 1990 se pořádal na letišti v Prostějově poslední Letecký den s Květy a my jako členové AK samozřejmě museli fungovat, takže chápu Milana, co s tím má za starosti a nejspíš tak jako tehdy i nyní jsou pro dobrovolníky a "herce" odměny podobné: Nějaké to pivo, párek či klobása nebo, je-li pořadatel příliš štědrý, tak guláš, možná zedvě volné vstupenky pro rodinné příslušníky či kamarády a známé a tak asi největší privilegium je, že se člověk dostane do zákulisí a třeba až v době, kdy návštěvníci opustí plac se vyfotí u eroplánu s pilotem, má-li štěstí, tak se sveze (nedělají-li mu výšky blbě). Pro nás také byla  velkou odměnou možnost hledět panu Salisovi pod ruky, když skládal Morana a Dreideckela a samozřejmě jsme se všichni vyfotili v haubně u  éra z Velké války. 99% fotek jsem tehdy udělal na generálkách a nácvicích, o samotném leteckém dnu  jsme se museli střídat v pořadatelských povinnostech a naběhnout tam, kdy nás bylo třeba

145) 15.06.2012-15:54  -  Damir    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

To Slava: vubec nemusime shanit v zahranici, mame rozmisteni a rozlohy VIP zone v H.K, pro CIAF 2012. Tam je VIP zona mala a vubec nevztahuje pohled pro divaky. Divaci mohou videt letadla pri startu a pristani, celou dráhu. Prepokladam je to protoze je CIAF letecky den, a "aviaticka" pout je "cirkus"..?


Maly bíly obdelník je VIP, a velky prostor s titulem "spectators" (s výhledem na cele draze) je pro divaky. Zadny "tabor pozemnych jednotek":



 

144) 15.06.2012-15:37  -  JIMAT    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Pánové,ta fotka od P.Huňáčka je dosti výmluvná pro ty všechny názory,které se tady objevují.Pěkně je na ní vidět,že opravdu kdo chtěl,tak si místo pro svůj zájem našel (letadláři,bojovkáři atd.) a plno těch slov je tady úplně zbytečných.Ještě jen to,že časově je fotka zrovna trochu zavádějící,protože to je zrovna v době,kdy byly všechny Zlíny (tuším 24?) ve vzduchu a na stojánce nejsou.Jinak má poklona vždy při těchto akcích pořadatelům za to všechno při přípravě a konání,protože docela o tom,po těch mnoha letech pořádání něčeho podobného,trochu vím.s4


 

143) 15.06.2012-15:17  -  Tulda    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Tohle je už fakt divná diskuse - cca 5 lidí masíruje jednoho, který kupodivu stále odpovídá. Říkám: pořád lepší, když se kolem letadel motá někdo v uniformě, než upocenej nadšenec s batohem, kterej si fotí hadičky v podvozkové šachtě. Podle mě je legitimní říci: komu se to nelíbí, tak je nám líto, ale jako pořadatelé máme právo udělat si to po svém.

142) 15.06.2012-14:59  -  leopardo    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Děláte to špatně. A navíc tam nebyly žádná letadla.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714943010.1865 forum