Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 252484 / today visits: 252484

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
71) 06.06.2012-14:05  -  Hroch šumavský    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Myslím, že se celá akce opět skvěle vydařila!
Jediný co mi vadilo je, že si tam Staropramen zase vynutil exclusivitu.
Tohle pivo poslední dobou nemá chuť. Je to taková hořká voda, po který se čovek akorát posére...

Ale chodíme tam na letadla a ta byla perfektní.

Nejvíc se mi líbila P-40,P-51,Spitfire, Avenger, Mig-15, Trojany, Jakovlev, všudypřítomní esesáci a viet-cong.

Slyšel jsem k tomu v pondělí blbej komentář jednoho levičáka-pacifisty, tak jsem mu řekl ať jde do prdele...

DĚKUJI VŠEM SCHOPNÝM LIDEM, KTEŘÍ TO VŠECHNO USPOŘÁDALI!




...A příště bych prosil nahradit Staropramen Pernštejnem!

70) 06.06.2012-13:15  -  Milan    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Odpovídám, bo se mi zrovna chtělo a měl jsem "slinu", nijak to ale neprožívam. :-)

I u SS byli i "jen vojáci", co se chovali jako vojáci ve všech válkách.
Pro zajímavost. Město Pardubice odmítlo naši prezentaci uniforem, zbraní a výstroje k 70. výročí Silver A s tím, že je to moc militantní, že se děti učí smíření a odpoštěšní ... 

Počty diváků neznám, nemám přístup k info. Z medií so. 15 ne. 10., ale nevím, zda jsem slyšel dobře.
Chlapi co to videl "z hora", říkali víc jak loni, míň jak předloni.

69) 06.06.2012-12:59  -  Vici    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

marder : možná to špatně vyznělo, já proti tomu nic nemám, v principu. Ba naopak. Jen jsem okomentoval to co se mi zdá možná už příliš, viz. Joe, ale ani proti tomu nic nemám, je to fajn, má pravdu - je fakt že i to je možnost jak lidem připomenout co bylo... protože obecný trend je aby společnost radši na tu válku zapoměla, a dle mne, se tím vytvořil prostor pro případnou další... (?). Takže Joemu a dalším "RAFákům!" držím palce
  
Jen prostě to SS se mi opravdu nelíbilo....  a to mi nevysvětlí nikdo. SS byli svinstvo, které se vymykalo i německé armádě...

Milane díky za příspěvek !
Prosím, máte nějaké počty diváků ve srovnání s loňskem? Přijel jsem celkem na čas (sobota)  a překvapilo mně jak ještě nezaplněné parkoviště, tak žádná kolona... tak jsem měl obavy, zda kvůli počasí nepřijde méně diváků, což by dle mně byla velká škoda...

68) 06.06.2012-12:20  -  marder III    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Když tady modelář vici píše o -hraní na vojáky- a nepříjemném pocitu z -uniforem SS- tak chápu, že to tak cítí a proto to i píše.
Jen nechápu proč mu vážně odpovídat. Milane máte můj obdiv, ale je to evidentně zbytečný. 

67) 06.06.2012-12:06  -  Milan    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

K P-47. Letadla nejdou přeze mne, ale mám dojem, že to je ona.

K uniformám a KVH obecně.
Já osobně nosím uniformy WH,RA,US , GB a FR dle potřeby akce s své chuti.
Nijak ideologicky s nikým nesouzním (to bych asi nemohl dělat s Izraelcema), je to o obdivu k životu a odvaze těch lidí v dané době.


Já osobně to dělám pro lidi, kteří na to koukaj, aby se jim atraktivní formou připomenula historie (to bez těch „zlejch“ fakt nejde). To je případ akcí typu AP.


No a pak taky proto abych trochu okusil pocit těch chlapů tenkrát. Na to máme akce „soukromé“, kde na nás nikdo nekouká, kopu se zákopy, nocuje se venku …


Nemyslím si, že by se naši „mladí“ chovali hůř než ti ostatní. Jen ty uniformy dojem umocňují. A hlavně, humor v našich kruzích je někdy, i díky znalosti historie, dosti černý. Což pravda nemusí při pohledu z venku vyznít zrovna košer.


„Nácek“ si veme bombera a jde hajlovat a rvát se na fotbal a ne, že si koupí uniformu a kvér za 40tis a jde „hrát“ (ne si hrát) na AP.


Samozřejmě i mezi námi jsou lidi extrémně „praví“ event. „leví“, ale většinou „pravo-leví“, nadávající na co se zrovna hodí, prostě jako běžná společnost.


 

66) 06.06.2012-06:58  -  Tulda    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Jako vždy - parádní fotky. Díky.

65) 06.06.2012-01:20  -  Jenča    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

 


Zveřejněna dvoustovka fotek ze sobotního a nedělního programu: http://www.airfoto.jencik.net

64) 05.06.2012-18:46  -  Knippl    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

To Milan:
To jste měli v plánu tuhle P-47 ?
 http://www.worldwarbirdnews.com/2012/04/22/first-flight-of-tfcs-p-47g-thunderbolt-in-duxford/
Jestli ano,tak to by byla tedy paráda vidět u nás .Ten Thunderbolt je novinka.Před třema lety jsem ho Duxfordu viděl ještě v "rozsypu"...

63) 05.06.2012-15:23  -  Joe, Czech Spitfire Club    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Vici:


Myslel jsem to "srdcařství" tak, že tihle kluci (včetně mě) ctí naše válečné letce nejen při nějakých akcích, ale zejména v osobním životě. Řada z nich se s veterány zná / znala, přípomínají jejich památku, účastní se vzpomínkových ceremoniálů, studují literaturu, mají přehled o osudech letců, mašinách, výstroji... prostě tím žijeme, snažíme se připomínat a předávat odkaz našich hrdinů dál. Prezentace uniformy je jen vrcholem a potvrzením toho všeho.


Nic ve zlym, ale s tím pojmem "hrát si na..." bych byl mírnější. Asi jsou takoví nadšenci. Aspoň v našem případě to tak necítím, nevyznívá to adekvátně.


Nošení té uniformy je přinejmenším připomenutím toho tématu, pobídkou k zamyšlení co / koho to představuje. Za dehonestaci bych osobně považovatl, pokud by ji někdo nosil jen z touhy "ukázat se v něčem neobvyklém" a choval se nějak nepřístojně.


 


 

62) 05.06.2012-14:54  -  Vici    Aviatická pouť 2012 - Pardubice

Milan : tak třeba příště. Těším se na další ročník, díky za letošní i za ty předešlé!

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714946159.0621 forum