Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 217085 / today visits: 217085

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
137) 05.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

To kitar-pro radost a Richard Plos:

Tak, doufam jsem spravne pochopil:

1. Clovek je jen clovek a clovek ma vsechny ty chyby.

2. Sefredaktor je clovek, recenzent je clovek. Sefredaktor a recenzent meju chyby.

3. Jedna z chyb je ze  ze chteji zit a jist, tak casopisy a recenze muse byt chybni...

4. Bezny modelar ze kupi casopis a cta recenze je blbec, clovek ze jen musi dat penize sefredaktoru (sefredaktor chte zit a jist) a firmi ze zaplatila reklamu (firma taky chte zit a jist)...

s4

 

BTW: je nekdo nekde napsal ze Avie 35 od RS-modelu meju chibnu tvar horne casti predka trupu (tam kde jsou zbrane)? Jak v recenzi prosli Eduardov Il2? Eduarduv La-7 (zvlast zadna cast cockpitu, tam kde nic neni..) Proc sefredaktor Modelara dela poruhu z milovnikum KP-a, jen protoze KP ne zaplatil reklamu? Je KP-uv La-5FN moc spatnejsi nez dnesni Italeri/Bilek/Revelluv ? Nebo moc lepsy?

136) 05.01.2011  -  Danny    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Damire, nic ve zlém, ale už jsi s tím trochu otravný. To, jak je koncipován SMAKR (a bezzubé recenze Bretta Greena jsou na tom podobně), je určeno pro ty, kdo v pátek večer sednou ke stolu, a nejpozději v neděli dopoledne mají mezka/spita/fokouše na stole po laku, a těm je naprosto u prdele, jestli ta šachta odpovídá nebo je totálně vycucaná z prstu. 

Spousty recenzí se rozplývají nad krásou posledního spita IX od Airfixu, některé konstatují, že pro modeláře (nikoli lepiče) jsou tam nedodělky, které je třeba dotahnout, ale v zásadě se nesnaží pitvat tu milimetr na délce či půlmilimetr na rozpětí, a objektivně řečeno, při nedostupnosti IX od trpasličí Hasegawy (1:73.5), na pohled hezký model z toho udělá i někdo, kdo má obě ruce levé. 

Kdybych měl kupovat modely jen podle recenzí, tak mám kitník prázdný, nebo bych měl na jeden postavený model 4 krabice plastového odpadu, protože bych musel z jednoho vzít křídlo, z dalšího kus trupu, z dalšího motor, z dalšího VOP a z dalšího SOP, nehledě k značnému nárůstu spotřeby tmelu a lepidel. 

A ještě něco, jestli pro tebe je taková strašlivá rána vyhodit pár drobných za 109 od Italeri, pak věř tomu, že podobnou zkušenost čas od času udělá každý. Za sebe mohu uvést např. FW-190D, P-40B, Spitfire XIV, Hurricane (Academy), F-111A (ESCI) apod..

135) 05.01.2011  -  kitař-pro radost    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Svatá pravda! A když recenzent přestřelí a třeba napíše nepravdivé informace tak si klidně ten zlatokop výrobce zaplatí sám tím že se mu třeba sníží prodej a to samé platí pro dovozce.
Recnezent je taky člověk a nemá svůj den a je zcela běžné že jej nemá třeba i šefredaktor a redakční rada. A když se ty dni všem sejdou najednou, tak se může stát neštěstí a vyjde zkreslená recenze.
Všichni jsme jenom lidé, stále to tu píši.
134) 05.01.2011  -  Richard Plos    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
KarelB, Jirka Dominec: Ono je to o tom pozitivistickém a negativistickém přístupu míněno na obě strany a u recenzentů je třeba být v jakýchkoli soudech opatrný, protože přece nebude někdo psát pozitivně o něčem, co je prostě objektivně špatně jen proto, že má radost ze života. Ale to je nikdy nekončící a nevyřešitelná diskuze, protože člověk je jen člověk a člověk má všechny ty chyby, co jich jen člověk může mít... Což je lidské   
133) 05.01.2011  -  kitař-pro radost    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Damire, jak vám napsal ten pan Glock, tak je normální a přípustné aby zaměstnanec u jednoho výrobce psal recenzi na druhého spřáteleného výrobce a vy se stále divíte a píšete o kartelu Hasegawa-Tamiya-Revell-Italeri.
Je to normální a tak když se navzájem podporují, z čistého kamarádství, tak proč ne.Všichni chtějí žít a jist, nemyslete si i Hasegawa-Tamiya-Revell-Italeri to nemá jednoduché, krize, pád dolaru, nestálost eura, Japoncům tam haraší raketama Kim Čong Il...... to není žádná sranda.
No a u nás ? Třeba ten pan Hora, to je učitel a ti u nás nemají zrovna na růžích ustláno, děcka zfakanovatěli, platy jsou nízké a proto se snaží přivydělávat výrobou modelů a že to je risk a výdaj! Pustí se rovnou do drahé shortrunové produkce a jde do toho prsama! To není jako učitel u vás co má hodná děcka a po vyučování si dá rakije a odpočívá při pohledu na Jaderské moře. Tak neblázněte a nechej ty chudáky výrobce taky žít .
132) 05.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Pripominam Italeri Bf-109 F nebo G (1:72), velmy spatna stavebnice, castecne katastrofa. V momentu kdy prisla do trhu, existovale lepse a stejne levne stavebnice (napriklad Academy). Ale 2 recenzenta v www-siteu Fortunecity napsala velmy pozitivne recenze:

Dave McDougal:...Excellent... The detailing is superb...The lower wings also have sidewalls to the wheel wells and a nice bit of interior detail is molded onto the inside of the corresponding upper wings... A superb looking kit. The detailing and quality of the molding is fantastic. Indeed I have no hesitation in saying that it surpasses Hasagawa and is easily the equal of Tamiya

John Lacey: The moulds themselves are superlative, finely moulded panel lines and scale thickness prevalent... Transparencies are crystal clear...In conclusion, a little gem and worth the purchase or three.  Aftermarket decals abound for the '109, so this is an accurate, inexpensive way of completing a thematic display or a Staffel!

Jsem kupil model a kdy jsem otevril krabice byl nemile prekvapen. Napsal jsem recenze pro nas www-site:

http://www.hrcappuccino.org/articles/recenzije/Italeri%20Me-109%20G-6.htm

..a stejnu recenze poslal na Fortunecity. Recenze tam postavena, ale velmy rychle z toho zmizele fotke detailu! A jeste je zajimave ze na strankama Davea MacDougala a Jonha Laceya existuju linki pro jinu recenze stejneho subjektu, ale nikde link pro muju "negativnu" recenze...

http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/a-c/bf-109f-2-4-i.htm

http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/a-c/bf-109g-6-i.htm

Muj zaver je logicky: spatna stavebnice z "kartelu" (Hasegawa-Tamiya-Revell- Italeri) musi dostata pozitivnu recenze. Naproti tomu, podivejte se na recenze Bf-109 od Zlineku, je to firma z "vychodu Europe", je to nejaki "exot":

http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/q-s/s-99-i.htm

Je to v principu velmy pekna stavebnice, ale ma dost flashu (musi se cistit) a nepouzitelne pruhledne dile. Recenzent udelal velmy negativnu recenze (...but to full scale would be underscaled by about a foot in the span.  Some other parts look a bit overscale.. The undercarriage looks poor and lacks detail...), a v koncu napsal: ...Better notch this one down for the 'experienced' and perhaps look at another kit option such as the Revell brand... 

Kdy clovek cta Fortunecity, Zlinekov podvozek vypada "poor", a Italeri "superb" a "excellent"... V skutecnosti, samozrejme, Zlinekov podvozek je velmy pekny, kola Italeri nepouzitelna... Co a proc udelal majitel www-sitea Fortunecity?

 

 

131) 05.01.2011  -  kitař-pro radost    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Recenze především v první řadě slouží vydavateli, ten z nich má z části peníze z prodeje čtenářům, dále pak recenzentovi ten má za to obolus a někdy slouží i výrobci pokud mu třeba zdvihnou víc než je zdrávo výrobek.
Pokud jsou recenze neobjektivní a nebo si někdo honí pošramocené ego na výrobci, tak to prospívá většinou jeho konkurenci.
Radí kitař-celebrita" opravdový machr – v tom je dost často problém, že kitař machr celebrita může něžně lhát a nikoho ho netrkne, je to přeci celebrita tak kdo by to po něm kontroloval zda mluví pravdu. Pokud si někdo chce hrát na modelářskou Hanychovou nebo Mareše, tak prosím ale to jsme pak v bulváru a ne modelářském oboru. On to ale stejně bulvár je, stačí se podívat na ten zvěřinec v Modeláři a jak víme bulvár se dobře prodává.
130) 05.01.2011  -  JK    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Konec kritiků v Čechách

http://blisty.cz/art/18613.html

129) 05.01.2011  -  kitař-amatér    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Kdo?....nikdo! Recenzenti nikdy nebyli v oblibě,...Sládek by mohl vyprávět. ( to jsem nemyslel obětavého Mílu z Křivonosky, ale momentálně spícího politika z z RSČ.)
Ale vážně... asi jsme se všichni namlsali, před X lety jsme se těšili,...centimeter sem -tam, každé krabičce.
Vím, teď máme vše. Teď jsme se stali "závisláky" obrazně,...na nanometrech,....občas, když recenze sleduji, nevím, kde se to zastaví. Zrodil se "kitoholik"- nový workoholik. Pozor,...netvrdím, že je to něco špatného.
Pokud nám radí kitař-celebrita" opravdový machr, ( a naštěstí jich máme hodně), pak je na místě poučování.
Ale,..hádat se  kvůli pitomostem ?...vždyť ani v TV reklamě neví, která "bílá, je bělější...."
 Otázkou je ,...komu vlastně recenzent slouží ?
128) 05.01.2011  -  Honza Jezl    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Jsem si rikal, jestli ma cenu reagovat, protoze to je evidentne hazeni hrachu na zed.

Damire, tvuj posledni prispevek zcela postrada logiku. Nebo to jenom nevis nebo nechces vedet.

1) Eduard je spickova firma
2) AZ models pri vsi ucte dela modely vyrazne horsi (ale zase zajimavy typy)

3) Casopis Modelar recenzuje objektivne, vetsinou (podtrhuji vetsinou, ne vzdy) nejlip vyjde Eduard, hur MPM/Special Hobby a nejhur AZ models, tedy presne v duchu toho, jak je ktera firma kvalitni. Ale myslim, ze takovy Marek Mincberger kritizoval i Eduard.
4) Novinky jsou tiskovina vydavana MPM, je tedy logicke, ze budou chvalit sve produkty (nebo produkty sesterske firmy, cert aby se v tom vyznal)
5) Plastic Planet je jako casopis ponekud mimo. Mam prvni cislo, kde napriklad vysoce hodnotili prinos, tj originalitu Martleta (nebo Wildcata) od AZ models, pricemz ta sama verze se da postavit z Hasegawy bud uplne z krabicky nebo s minimalni upravou. Mam dojem, ze to slo primo z krabicky. (Hasegawa vydala vice verzi Wildcata). Zadny fotky modelu, z kterych by bylo neco poznat, natoz detaily, nic.

Zaver: recenze v casopisech presne odpovidaji tomu, co vzhledem k vyse uvedenym okolnostem ocekavam.
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714247307.9581 forum