Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 141591 / today visits: 141591

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
117) 05.01.2011  -  Karel B    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Právě jsem to dočetl a je to zajímavé téma.

Jak napsal perfektně pan Dominec ve svém příspěvku, většina lidí nemusí vůbec detailně model znát a tady je velké břímě a i riziko na recenzi. Podle té se bude čtenář a zákazník řídit a pokud recenzent přestřelí, je zle!

Recenze je stejný produkt jako model,barvička,lepidlo,lept. Vím že to zní možná divně ale je to produkt podnikatele – vydavatele modelářského periodika a podniká s ním na stejném trhu jako výrobce modelu nebo jiného modelářského zboží. Navíc si bere za úkol jeho práci hodnotit, ten úkol je čistě jeho zájem a dostává za něj zaplaceno od čtenáře koupí svého produktu – modelářského periodika.

Jak napsal pan Dominec je zde velké riziko že dojde k mylnému tvrzení nebo poškození druhé strany a následky jsou velké od finančního poškození po poškozování obchodní značky. Neoddělujme modelářské periodikum od zbytku modelářských výrobců je to úplně stejný výrobce a dělí se o stejný trh a jeho peníze s ostatním modelářským okolím.

Kamarád jeden čas psal do časopisu hodnocení na služby a měl striktně nařízeno od redakce nekontaktovat ty subjekty které hodnotil, nesměl brát žádné nabídky od nich jako slevy,kupóny,bonusy. Byla tam jasně definovaná hranice v rámci novinářské etiky , objektivity a hlavně snaha o co největší dobré jméno vydavatele.

Svého času jsem četl recenzi na modely F-111 v 1:48 od Academy a modely jsem všechny od nich z této řady měl a kdo je měl tak ví že šlo o jedny a ty samé výlisky a pouze verze FB měla změny. V tom článku to recenzent chválil a vůbec mu nedošly rozdíly mezi F-111, ta FB je jasně viditelná a taky si toho všimnul ale další již ne.

Normální modelářská veřejnost není informovaná v detailech o jednotlivých typech ale požaduje jasné doporučení od recenzenta jak si model stojí. Všichni taky neznáme auto do detailu ale chceme jej mít co nejdokonalejší a řídíme se posudkem v recenzi a v modelářství je to samé.

116) 05.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

To Jester: mas pravdu, cesky modelari jsou (v primeru) nejlepsi v svetu, a protoze recenze jinich modelaru (napriklad Americanu) nekdyvypadaju "naivne" a spatne...

To Jirka Dominec: ano a to je pravda, pro hodne modelaru je dulezitejsi patina, nez tvarova prednost (..nebo kabina co ne odpovida kabini na vykresu krabice a navodu, smer vrtule, pocet chladicu nebo existence/absence gull-wingu..) Budu postavit model Spitfira bez gull-wingu, omalovat to "spickovima barvama A", obtiske firme B kupit od firme C, patinu udelat "vodickom D" objednanou od firme E... A to vsechno napsat. Model bude "vemly pekny" a o gull-wingu nebude nic psat. Tak to jede.

115) 05.01.2011  -  Progeny    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Karle i me zajima z ceho jsou ty dily?
114) 05.01.2011  -  Jester    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Připojil bych se k Jirkovi Domincovi. U každé recenze hraje roli i znalost daného typu. Respektive jak moc je hluboká. A potom také to, pro koho je recenze určená. Zda pro kroužek skutečných odborníků, fandů na daný typ, nebo pro širší modelářskou veřejnost.
Klasického (průměrného..dosaďte si podle libosti) modeláře netrápí chybějící krytka na spodku křídla, ale právě to, zda model slušně pasuje a jak velkou námahu musí vynaložit pro dosažení vitrínkového modelu.
I naprůměrná znalost recenzenta může kupce odratit, když si přečte, co všechno je špatně (ona chybějící krytka, o půl milimetru větší rozpětí křídla apod.) protože získá dojem, že model je naprosto špatný. A přitom může jít o naprosto pohodový model, na kterém ty "chyby" pozná skutečně jen pár odborníků.
Je třeba hledat nějaký vyvážený přístup a v tom je asi i onen prapůvodní problém celé téhle diskuse.

A pak ještě jedna věc, ale mohu se plést. Mám v poslední době pocit, že naši (rozuměj českoslovenští) modeláři jsou na světové špičce a to jim-nám někdy nejde pod nos, nad tím jinde mávnou rukou a jsou rádi za pěkný a postavitelný model, který rychle postaví a pak se třeba věnují barvám a patině ve větší míře.
113) 05.01.2011  -  jirka dominec    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Damire,

myslím si, že konkrétně u IK-3 je problém, že ho nikdo , kromě tebe, nezná. A kromě toho, spousta lidí dokáže poznat, že díly dobře pasují, ale málokdo vidí, že je špatně sklon kabiny. (když kupuju mrkev, tak vidím, že je červená, ale nepoznám, jestli v ní jsou vitamíny).  Myslím, že díky tobě přinejmenším čtenáři tohoto fora mají potřebné informace.

A dál vidím problém v tom, že pro hodně lidí je důležitější patina, než tvarová přednost. (zase ta mrkev) .

Pokud máš pravdu (nezkoumal jsem), tak hobyvista je v lepším případě lajdák.

112) 05.01.2011  -  Tango    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Glock: zapoměl jsi na "velkého Žida", který v pozadí tahá za provázky
111) 05.01.2011  -  glock    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

To Damir chapu to dobre ale ja mam pozitivni mysleni a vidim v lidech (ve vetsine) to dobre..proto prisuzuju vetsine "chyb" v recenzi spis neznalosti nejakych podkaldu - tech zarucene spravnych a taky chybe autora (kazdej nekdy neco splete nebo pokazi) 

 

 

110) 05.01.2011  -  PAvelS    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Co je to za výlisky..myslím čeho konkrétně???
109) 05.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Pardon: Neni zamerne naprilkad NEnapsat ze model Spitfira neme gull-wing? Recenzent stavebnice Spitfira nevi co je spitfire, nikdy nevydel gull-wing v Spitfiru..?
108) 05.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

To Glock:

Co sem napsal ze neznam nikoho kdo pise ZAMERNE lzi ci zkresluje fakta a to je rozdil

Ja taky mylsim ze vetsinu zkreslenih faktu  recentenzi nepsu zamerne. Ale jak jsi 100% ze nikdo nic nenapsal (nebo NEnapsal) zamerne?

Neni zamerne naprilkad napsat ze model Spitfira neme gull-wing? Recenzent stavebnice Spitfira nevi co je spitfire, nikdy nevydel gull-wing v Spitfiru..?

Priklad FW-190 je "tvarove nejpresneji" pro pochopit jak je mozne pouzit "tvrdejsa" slova pro "nemilu" firmu, a "mekkejsa" slova pro "pratelsku" firmu...

http://fw190.hobbyvista.com/models.htm 

FW-190 od Hasegawe (stary model z 70-tych) "... looked very good in the box, but left something to be desired on assembly".... Naproti tomu, v stejnem WWW-siteu model od SMER-u (v principu stejni model, je to stara Hasegawa,  jen je povrch spatnejsi) "extremely poor", "it is terrible"...

http://fw190.hobbyvista.com/models.htm

Jsem myslil ze majitel www-sitea fw190.hobbyvista.com neco nevi (jsem byl naivni) a poslal mu informace v e-mailu. Nechtel udelat zminu!!!! Nechtel dat informace modelarum ze jsou to v principu stejni modeli (SMER ma par chyb navic, povrch a tvar smerovke). Clovek miluje Hasegawu a je to jednoduche: Hasegawa musi byt MOC lepsa nez SMER v recenze. 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714303127.181 forum